Του Κορώνη ο Μαγαράς και τα χάλια μας: Ακόμα ένα μνημείο στο Ηράκλειο παρατημένο στην τύχη του (Φωτο)

Με μία της ανάρτηση, η κ. Λιάνα Σταρίδα καταγγέλλει την αδιαφορία των αρμοδίων για μία από τις κρήνες της Paracandia.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το μνημείο είναι παρατημένο στην τύχη του.

Δείτε αναλυτικά τί αναφέρει στην ανάρτησή της:

Είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Είναι μια από τις κρήνες της Paracandia, για τους οδοιπόρους που διψούσαν για λίγο νερό όταν έκλειναν οι καστρόπορτες του Χάνδακα. 

Γύρω από το σωζόμενο κτίσμα, βρίσκονται μεγάλα τμήματα από τοιχοποιίες παλαιοτέρων χρόνων που ίσως αποτελούν ενδείξεις για ύπαρξη μεγαλύτερων εγκαταστάσεων ήδη από την περίοδο της ενετικής κυριαρχίας. 
Η αλόγιστη ανέγερση αυθαιρέτων οικοδομών δεν άφησε αλώβητη την κρήνη. Η στέψη της αποτελεί την αυλή υπερκείμενου σπιτιού!!!!

Κι αυτό από μόνο του είναι ασύστολος βανδαλισμός. 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες άλλοτε κωφεύουν, άλλοτε αδιαφορούν παντελώς κι άλλοτε παίζουν μπάλα με τον τρούλο του άμοιρου μνημείου.

Γύρω στο 2009, έγινε πλήρης καθαρισμός του μνημείου εσωτερικά και εξωτερικά από το Τμήμα Τειχών και Πόλης του Δήμου Ηρακλείου και την 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχ/των, καθαρίστηκε η πρόσβαση από το δάσος των καλαμιών και κάπως μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για τη στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξή του.
Έκτοτε τίποτα. 

Του Κορώνη ο Μαγαράς θα καταρρεύσει. 
Και πάλι θα κλαίμε, και πάλι θα κατηγορούμε αλλήλους, και πάλι θα ακολουθήσει σιωπή κι ακόμα ένα μνημείο θα περάσει στη λήθη.

Και πάλι εμείς οι πολίτες του Ηρακλείου θα το επιτρέψουμε! (?)

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί