Υπεγράφη η σύμβαση για τα συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης ακαθάρτων σε Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια

Σε συμπληρωματικά δίκτυα και αντλιοστάσια ακαθάρτων, στο έργο «Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός – Εγκατάσταση Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων Οικισμών Αυγενικής – Βενεράτου – Κερασίων» που συγχρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης και νήσων Αιγαίου, 2007-2013 και έχει τεθεί σε λειτουργία, προχωρά τώρα ο Δήμος Ηρακλείου. Την σύμβαση του έργου «Συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης ακαθάρτων στον τέως Δήμο Παλιανής» υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Συμπληρωματικά δίκτυα και αντλιοστάσια ακαθάρτων

Με το έργο των συμπληρωματικών δικτύων, όλα τα λύματα των οικισμών Αυγενικής, Βενεράτου και Κερασιών θα οδηγούνται για επεξεργασία στη Σηπτική Δεξαμενή που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή του Βενεράτου και στη συνέχεια στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Αναλυτικότερα προβλέπεται να κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ακαθάρτων περίπου 1.200 μ. προκειμένου όλα τα λύματα των οικισμών να οδηγούνται στη Σηπτική Δεξαμενή και στη συνέχεια στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Παράλληλα θα κατασκευαστούν τα απαραίτητα φρεάτια και οι αντίστοιχες παροχές αποχέτευσης με φρεάτια. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή ενός μικρού τοιχίου για τη στήριξη του υφιστάμενου αγωγού στο δρόμο προς Κεράσια.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 200.000,00€ χωρίς ΦΠΑ και η χρηματοδότηση του είναι από την Περιφέρεια Κρήτης. Το τελικό ποσό σύμβασης  διαμορφώνεται στις 92.370 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα του έργου από την υπογραφή της σύμβασης είναι 10 μήνες.

Με την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα έργα θα επιλυθούν τα προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος στην περιοχή αφού πλέον όλα τα λύματα θα επεξεργάζονται και θα αυξηθεί η αποδοτικότητα της εγκατάστασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί