Τελετή λήξης του 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ξυλογλυπτικής

Αύριο Τρίτη και ώρα 6 το απόγευμα στο λόφο του Προφήτη Ηλία στην Ανώπολη θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των καλλιτεχνικών εργασιών του 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ξυλογλυπτικής που διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και την Ενορία Ανωπόλεως με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανώπολης.

Η τελετή λήξης και παράδοσης των γλυπτών θα γίνει από τους καλλιτέχνες που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΧΑΝΙΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΝΕΠΟΛΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ) με παραλήπτες τους διοργανωτές του Συμποσίου, παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου κ Γιάννη Μαστοράκη, των τοπικών αρχών και των επισκεπτών που θα παρευρεθούν στο χώρο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή παράδοσης και να δουν τελειωμένα τα γλυπτά που δημιούργησαν με μεράκι οι καλλιτέχνες που αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν ο εμπνευστής του Συμποσίου κ. Νίκος Μάνεσης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου κ. Δέσποινα Πλευράκη που πίστεψε στο θεσμό και έγινε πραγματικότητα.

Τα μηνύματα που λαμβάνουν καθημερινά οι διοργανωτές του Συμποσίου είναι ότι ο Θεσμός θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη συμμετοχή καλλιτεχνών τα επόμενα χρόνια και με περισσότερες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί