Η αστυνομία αναζητεί τη Ζαχαράκη κατόπιν μήνυσης Βαξεβάνη- Η ΝΔ καταγγέλλει αυταρχισμό

Σε μήνυση κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφίας Ζαχαράκη, προχώρησε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει απόπειρα εκφοβισμού και εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η Αστυνομία βρέθηκε δύο φορές στα γραφεία της Πειραιώς αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη η οποία απουσίαζε με εντολή του προέδρου. Η κ. Ζαχαράκη επέστρεψε πριν από λίγο στο Μοσχάτο. Αφορμή για την μήνυση φέρεται να στάθηκε τηλεοπτική της συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του “Ε”, κατά την οποία η κ.Ζαχαρακη κατηγόρησε τον κ.Βαξεβάνη ως συκοφάντη και δήλωσε ότι έχει καταδικαστεί για άλλες υποθέσεις.

Η ΝΔ τονίζει ότι “θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, επικρίνει τον κ.Βαξεβάνη ότι έσπευσε να ασκήσει δίωξη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και κατηγορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μεθόδευση.

Με δεδομένο ότι πλέον η κ. Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος (σσ:το αυτόφωρο έχει παρέλθει) από τη ΝΔ προκαλούν τον κ. Τσίπρα να δώσει εντολή να ”έλθουν να την συλλάβουν”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Σημειώνεται επίσης, ότι πηγές της ΝΔ σημειώνουν ότι “ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας. Την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί”.

news247

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί