Έρευνα για την υπόθεση εξαφάνισης συνεργάτη του WikiLeaks

Την εξαφάνιση ενός συνεργάτη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ερευνά η νορβηγική αστυνομία. Ο εκπρόσωπος των αρχών, Τόμι Μπετς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διενεργούμε έρευνα». «Η αστυνομία αρνείται να κάνει εικασίες για το τι θα μπορούσε να του έχει συμβεί».

Ο Ολλανδός Άριεν Κάμπχους είναι ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας και οι υπεύθυνοι του ιστοτόπου WikiLeaks έκαναν ανάρτηση  στο Twitter το Σάββατο (1/9), αναφερόμενοι στην «παράξενη εξαφάνιση» του, διευκρινίζοντας ότι η τελευταία φορά που είδαν τον Κάμπχους ήταν στις 20 Αυγούστου, όταν έφυγε από το ξενοδοχείο του στο Μπόντο, στη βόρεια Νορβηγία.

Όπως αναφέρεται στο WikiLeaks, ο Κάμπχους είχε βγάλει εισιτήριο για να αναχωρήσει αεροπορικώς από το αεροδρόμιο του Τροντχάιμ στις 22 Αυγούστου. Το Τροντχάιμ απέχει 700 χιλιόμετρα από το Μπόντο και το ταξίδι με το τρένο από τη μία πόλη στην άλλη διαρκεί 10 ώρες.

Από το 2012 ο Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, επειδή το 2010 δημοσίευσε στο WikiLeaks χιλιάδες απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί