Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που χαιρετούσαν ναζιστικά

Οι αστυνομικές αρχές της Βαυαρίας διεξάγουν έρευνα σε βάρος δύο αστυνομικών που φέρονται ότι χαιρέτισαν ναζιστικά μέσα σε μια μπιραρία στην πόλη Ρόζενχαϊμ, την περασμένη Πέμπτη.

Με βάση το γερμανικό σύνταγμα, ο χιτλερικός χαιρετισμός είναι εκτός νόμου και όποιος επιδεικνύει ναζιστικά σύμβολα διαπράττει αδίκημα. Το επεισόδιο αυτό αναμένεται επίσης ότι θα τροφοδοτήσει την έντονη δημόσια συζήτηση για τον ρατσισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, ιδίως μετά την άφιξη ενός εκατομμυρίου μεταναστών -στην πλειονότητά τους μουσουλμάνων- πριν από τρία χρόνια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία ανέφερε ότι οι δύο αστυνομικοί φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών και χαιρέτισαν ναζιστικά. Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται στην κατάθεση ενός μάρτυρα που βρισκόταν στην ίδια μπιραρία.

Στο επεισόδιο συμμετείχε, χαιρετώντας και αυτός ναζιστικά, και ένας τρίτος άνδρας που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν φύλακας ασφαλείας. Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Πολλοί Γερμανοί πολιτικοί ζητούν το τελευταίο διάστημα να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η εχθρότητα απέναντι στους αλλοδαπούς, ιδίως μετά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στο Κέμνιτς, όπου ακροδεξιοί σκίνχεντ συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, χαιρετούσαν ναζιστικά και κυνηγούσαν στον δρόμο όποιον έμοιαζε να είναι ξένος.

“Δεν θα επιτρέψουμε στην ακροδεξιά να διεισδύσει στην κοινωνία μας”, είπε η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag, καλώντας τις αρχές της Σαξονίας να ερευνήσουν τις ακροδεξιές οργανώσεις στο κρατίδιο αυτό.

Αριστερές οργανώσεις σχεδιάζουν για αύριο Δευτέρα μια συναυλία στο Κέμνιτς για να καταγγείλουν την ξενοφοβία και το μίσος εναντίον των προσφύγων και των αλλοδαπών γενικά.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί