Ξεκινά η πρώτη μελέτη για την μικροδοσοποίηση LSD: Οι εργαζόμενοι της Silicon Valley λένε ότι οξύνει τη σκέψη τους

Μια νέα δοκιμή, η πρώτη του είδους, που θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου θα διερευνήσει εάν οι μικρές δόσεις LSD έχουν πραγματικά οφέλη.

Η μικροδοσοποίηση ουσιών όπως το LSD λέγεται ότι έχει γίνει πολύ δημοφιλής, ειδικά μεταξύ ανθρώπων που εργάζονται στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, ορισμένοι από τους οποίους πιστεύεται ότι λαμβάνουν μικρές δόσεις πριν ξεκινήσουν την εργασία τους.

Οι χρήστες τείνουν να χρησιμοποιούν είτε μικροσκοπικές ποσότητες LSD  είτε ψιλοκυβίνης που είναι μια ψυχοτρόπος ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe.

Η μελέτη θα ασχοληθεί μόνο εκείνους που χρησιμοποιούν LSD.

Σε μια προσπάθεια να γίνουν περισσότερα γνωστά, το Ίδρυμα Beckley, το οποίο δημιουργήθηκε για να πρωτοπορήσει στην έρευνα για τις ουσίες και η ομάδα που χρηματοδοτεί στο Imperial College London, θα ξεκινήσουν την πρώτη μελέτη της πρακτικής αυτής

Θα είναι μοναδικό, λέει ο Balázs Szigeti, επικεφαλής της μελέτης. Το κόστος και η έλλειψη νομιμότητας του LSD θα καθιστούσαν μια συμβατική μελέτη απαγορευτικά δαπανηρή.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν είτε την ουσία που συνήθως χρησιμοποιούν σε μια κάψουλα ή μια πανομοιότυπη κάψουλα χωρίς δραστική ουσία χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι ποια. Θα ολοκληρώσουν ερωτηματολόγια και δοκιμές και θα κληθούν να συμμετάσχουν σε γνωστικά παιχνίδια online και μόνο στο τέλος θα μάθουν αν είχαν λάβει ή όχι LSD.

Η Amanda Feilding, διευθύντρια του Ιδρύματος Beckley, έχει περάσει τη ζωή της υποστηρίζοντας την έρευνα για τα ψυχεδελικά ναρκωτικά.

«Από τότε που έμαθα για πρώτη φορά το LSD το 1966, πριν γίνει παράνομο, συνειδητοποίησα τη μεγάλη δυναμική του αξία για την υγεία και τη γνωστική ενίσχυση», ανέφερε.

«Νομίζω ότι εξαπλώνεται αλλά είναι αδύνατο να πούμε πόσο συμβαίνει επειδή κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι είναι οι χρήστες», λέει σχετικά με την τάση.

Η μελέτη δεν έχει σκοπό να ωθήσει ανθρώπους στην πρακτική αυτή, αλλά όπως τονίζεται θέλει να ρίξει φως στο τι πραγματικά ισχύει και πόσα είναι απλά «παιχνίδια του μυαλού».

lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί