Οι δυο Ηρακλειώτες που από μοναχοί στον Επανωσήφη βρέθηκαν Επίσκοποι επικεφαλής της Εκκλησίας της Κεντρικής Ευρώπης (φωτο)

Δυο Ηρακλειώτες ιεράρχες, που προέρχονται από τη μονή του Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, είναι πλέον στην κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κεντρικής Ευρώπης. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Αυστρίας, υπέρτιμο και έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιο (Καρδαμάκης), από τη Γέργερη, ο οποίος από προχθές έχει βοηθό Επίσκοπο τον μέχρι τώρα αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Παΐσιο Λαρεντζάκη, Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αυστρίας. Ο νέος ιεράρχης θα έχει τον τίτλο του Επισκόπου Απαμείας.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Παΐσιος εκλέχτηκε την Τετάρτη από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Δημήτριος, όπως είναι το κοσμικό του όνομα, Λαρεντζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο.

Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών ενώ το 1998 χειροτονήθηκε μοναχός και διάκονος στη Μονή του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Το 2000 έγινε ιερέας. Υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης (1998-2001, 2006-2015), στη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρόνησος (2001-2006) και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (2015-2016) ενώ από το 2016 ήταν Πρωτοσύγκελλος στη Μητρόπολη Αυστρίας.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος (Καρδαμάκης), που υπηρετεί στη θέση αυτή από το 2011, γεννήθηκε το 1973 στη Γέργερη. Εκάρη μοναχός και έγινε διάκονος το 1988, ενώ υπηρέτησε στη μονή του Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί