Παρουσιάζεται η δράση της Ομάδας Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος του Βενιζελείου

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Γ.Ν.Η «Βενιζέλειο», όπου θα παρουσιαστεί η δράση της Πολυπαραγοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος του Νοσοκομείου καθώς και η διεπιστημονική – διανοσοκομειακή συνεργασία που υπάρχει με την αντίστοιχη ομάδα (ΠΟΑΛ) του Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Λάρισας.

Το λεμφοίδημα είναι μια χρόνια κατάσταση δυσλειτουργίας του λεμφικού συστήματος που εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις χειρουργικών επεμβάσεων και λεμφαδενικού καθαρισμού. Η χρονιότητα της κατάστασης μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες στη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία των ασθενών. Η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη αντιμετώπιση μπορεί να βελτιώσει αλλά και να επιβραδύνει την εξέλιξη της πάθησης με στόχο πάντα την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, αξιολόγησης αλλά και πρόληψης εμφάνισης του λεμφοιδήματος στους ασθενείς που έχουν αυξημένες πιθανότητες να το εμφανίσουν ορίστηκεΠολυπαραγοντική Διανοσοκομειακή Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος με στόχο την αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση των ασθενών με λεμφοίδημα.

Η πολυπαραγοντική ομάδα απαρτίζεται από Αγγειοχειρουργό, Χειρουργό, Δερματολόγο, Ογκολόγο, Φυσικοθεραπευτές, Διαιτολόγο, Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό. Όλα τα μέλη της πολυπαραγοντικής ομάδας εμπλέκονται στην διάγνωση, αξιολόγηση, οργάνωση θεραπευτικής παρέμβασης, θεραπεία, εκπαίδευση και καθοδήγηση του ασθενή, αξιολόγηση προόδου και αναπροσαρμογή θεραπευτικού πλάνου, όπως και επανέλεγχο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί