Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την ομιλία του Πρωθυπουργού

Με σκληρή κριτική σχολίασαν τα κόμματα της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Δείτε: Αλ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Ανάκτηση της Εργασίας – επενδύσεις – οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους» (Βίντεο)

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα επικεντρώθηκε στους τρεις άξονες για ανάκτηση εργασίας, προσέλκυση των επενδύσεων και οικοδόμησης ενός νέου κοινωνικού κράτους.

Μ. Σπυράκη: Ο χρόνος τελείωσε

Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, υποστήριξε ότι «ο χρόνος του κ. Τσίπρα τελείωσε» και «το θράσος του είναι πραγματικά απύθμενο» για να υποστηρίξει ότι «δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες. Τελειώσατε».

«Ο πρωθυπουργός των φόρων, που διέλυσε τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες, ο άνθρωπος που με τις ιδεοληψίες που γέμισε με ανασφάλεια τους πολίτες και βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, ανέβασε άλλη μία παράσταση με τίτλο “από σήμερα παριστάνω ότι κυβερνώ”. Τον ενημερώνουμε ότι το μόνο κοινό που έχει απομείνει να τον παρακολουθεί είναι οι υπουργοί του» ανέφερε η κ. Σπυράκη.

Φ. Γεννηματά: Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα

«Τελειώσατε» ήταν το σχόλιο και της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία υπογράμμισε το εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, ήταν πάλι αλλού. Για ποια προστασία των αδύναμων μιλάτε κ. Τσίπρα, όταν 35 χιλ. παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, όταν η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς. Όσο για τις “αλλαγές” και τις “μεταρρυθμίσεις” σας μόνο σαν απειλή ακούγονται. Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες».

ΚΚΕ: Βασιλικότερος του βασιλέως

Το Κομμουνιστικό Κόμμα τόνισε πως «οι πραγματικές διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα δεν αφορούν τον λαό, αλλά τους εταίρους του σε ΕΕ, ΔΝΤ, όπως και την εγχώρια ολιγαρχία, που ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τη μεταμνημονική περίοδο.

»Γι’ αυτό εμφανίστηκε “βασιλικότερος του βασιλέως”, αφού ο πραγματικός καβγάς του με τη ΝΔ αφορά στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που τσακίζουν τα δικαιώματα των πολλών για τα κέρδη των λίγων» ανέφερε το ΚΚΕ.

«Όσο για τις εύλογες προσδοκίες του λαού, αυτές αφορούν την πραγματική βελτίωση της ζωής του, με ανάκτηση των απωλειών του και κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. Δεν έχουν σχέση αυτές οι προσδοκίες με τα ψίχουλα, τη διατήρηση και ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας, που είναι οι όροι που θέτει το κεφάλαιο για τις επενδύσεις του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ποτάμι: Η κυβέρνηση αποτυγχάνει καθημερινά

«Θα… θα… θα. Ο κ. Τσίπρας απαγγέλει το νέο προεκλογικό του πρόγραμμα, που περιλαμβάνει υποσχέσεις για όλους. Όμως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν πια παρελθόν και όλοι ξέρουν την αξία όσων τάζει» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι «στα 3,5 χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναπαράγονται όλες οι παθογένειες που κατονόμασε ο κ.Τσίπρας: Αλαζονεία, ψεύτικες υποσχέσεις, έλλειψη σχεδίου, πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή.

»Θα συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις καθημερινά. Σε αυτές τις εξετάσεις αποτυγχάνει παταγωδώς, αφού ο μόνος δείκτης στον οποίο διακρίνεται είναι ο δείκτης ανικανότητας με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα».

Ένωση Κεντρώων: Δεν ξέχασε τον παλιό “κακό” του εαυτό

Η Ένωση Κεντρώων υποστήριξε ότι «σήμερα ο κ. Τσίπρας δεν ξέχασε τον παλιό “κακό” του εαυτό. Με τα “θα” και τα ψέματα κέρδισε την εξουσία, με τις υποσχέσεις και τα ρουσφέτια προσπαθεί να κερδίσει λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο».

Στην ανακοίνωση του κόμματος προστίθεται ότι «ο λαός, όμως, δεν ξεχνά και θα τιμωρήσει αυστηρά αυτές τις πολιτικές πολύ σύντομα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί