H Μικτή  Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στη Ροδιά για το ρεκόρ Γκίνες

H Μικτή  Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συμμετέχει στο Ρεκόρ Γκίνες Σαπουνιού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02.09.2018 και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία στη Ροδιά.

Στο πιάνο η Έλενα Περισυνάκη
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου

Η Χορωδία ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ) υπό την διεύθυνση της Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη.

Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου « Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη και σε πόλεις της Ελλάδας, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου, την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο έργο CantoGeneral, υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Τον Δεκέμβριο του 2015 συνεργάστηκε με τον Στέφανο Κορκολή σε δυο συναυλίες.

Το 2017 η Μικτή χορωδία αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Π. Μπαρμπάτη.

Από τον Οκτώβριο του 2010 τη χορωδία διευθύνει η Λένα Χατζηγεωργίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί