Επί τάπητος τα δυσπρόσιτα σχολεία του Ν. Ηρακλείου

Συνάντηση για το ζήτημα των δυσπρόσιτων σχολείων του Ν. Ηρακλείου είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» κ. Γιώργο Μακράκη και τον Αντιπρόσωπο στη ΓΣ της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) κ. Γιώργο Κουντούρη.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε εκτενή ενημέρωση σχετικά με το θέμα του χαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων σχολείων του νομού όπως αυτά προέκυψαν από την αναμοριοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και για τα κριτήρια του χαρακτηρισμού, καθώς και για τις ανάγκες ένταξης και επανένταξης σχολείων του Νομού στην κατηγορία των δυσπρόσιτων.

Κατά τη συνάντηση – η οποία πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή – τέθηκε επίσης το ζήτημα της επάρκειας του αριθμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης για την Κρήτη, το ζήτημα της κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών  στα σχολεία και σημαντικά θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε πως θα παρέμβει άμεσα στο Υπουργείο για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Συνάντηση του Σωκράτη με τον Υπουργό Παιδείας 

Η ανάγκη επανεξέτασης των σχολείων που δεν συμπεριελήφθησαν στην Υπουργική Απόφαση ως δυσπρόσιτα, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης  του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, σε συνέχεια και της ερώτησης που κατατέθηκε από τον κ. Βαρδάκη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, δεν έχουν συμπεριληφθεί σχολεία σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι πραγματικά δύσκολη και συγκεκριμένα στις περιοχές Βορίζια, Καμάρες, Αντισκάρι και Κρότος, όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες απομακρυσμένες από το Ηράκλειο και με δυσχερή οδική πρόσβαση.

Στη διαβούλευση που προηγήθηκε για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, βάσει της οποία προέκυψαν τα δυσπρόσιτα σχολεία, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών του Νομού Ηρακλείου, όσο και το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, έθεσαν υπόψιν του Υπουργείου την ανάγκη τα παραπάνω σχολεία να ενταχθούν στην κατηγορία των δυσπρόσιτων.

Επιπλέον ο νομός Ηρακλείου διακρίνεται από ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά που δυσκολεύουν την πρόσβαση σε πολλές περιοχές, ενώ ταυτόχρονα τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν διευκολύνουν ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς στην μετάβασή τους σε αυτές.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε στον κ. Βαρδάκη ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν ώστε να τροποποιηθεί η Απόφαση και να συμπεριληφθούν ως δυσπρόσιτα τα σχολεία των περιοχών Βορίζια, Καμάρες, Αντισκάρι και Κρότος και οποιοδήποτε άλλο υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί