Επανέρχεται σταδιακά σε ορθή θέση το «Ελ. Βενιζέλος»

Επανέρχεται σταδιακά σε ορθή θέση, μετά από κλίση 7 μοιρών που πήρε λόγω μετακίνησης υδάτων από την πυρόσβεση, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε: Συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά: Εκκενώθηκε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Πήρε απότομα κλίση

Η κατάσταση στο πλοίο είναι εξαιρετικά βελτιωμένη από τις μικρές εστίες φωτιάς που υπήρχαν από το πρωί στο γκαράζ του, ενώ έχει περιοριστεί αισθητά και ο καπνός.

Η κλίση που πήρε το πρωί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προήλθε από μετακίνηση των υδάτων ξεφορτώματος κάποιων οχημάτων. Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στις 29 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν από το πλοίο έξι φορτηγά, πέντε επικαθήμενα, δύο ΙΧ, δύο λεωφορεία και δύο δίκυκλα. Στις 30 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν δέκα επικαθήμενα, δέκα ΙΧ, ένα λεωφορείο και δώδεκα δίκυκλα.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 28 Αυγούστου, προς τα Χανιά, κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος. Σημειώνεται, ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Σαντορινιός: Φαίνεται ότι έχει ελεγχθεί η κατάσταση

Υπό έλεγχο φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, κατά την έξοδό του από τη Βουλή, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σαντορινιός, ο οποίος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου θα κατευθύνονταν προς τον Πειραιά, εξήγησε ότι το πλοίο πήρε κλίση λόγω ανισομερούς κατανομής του φορτίου.

Όπως είπε, πριν από λίγο μίλησε με τον αρχηγό του Λιμενικού και «φαίνεται ότι έχει ελεγχθεί η κατάσταση».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί