Έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας

Τον δρόμο της ανατροπής παίρνει το βούλευμα  του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας με το οποίο αποφυλακίστηκε στα μέσα Αυγούστου ο Αρ. Φλώρος, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε πριν από λίγο έφεση  με την οποία οδηγεί σε νέα δικαστική κρίση την υπόθεση.

Δείτε: Ψεύτικες οι ιατρικές γνωματεύσεις της αποφυλάκισης Φλώρου

Σε αυτή την κατεύθυνση συνέτεινε και η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη ο οποίος ζήτησε εγγράφως από τον διευθύνοντα, την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας,  να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος, το οποίο χαρακτήριζε “κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό”. Να σημειωθεί πως ήδη, από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα, ο επικεφαλής της εισαγγελίας Ευβοίας,  είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία της υφ’ όρων απόλυσης Φλώρου για να μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα είχε παραλάβει τον φάκελο αμέσως από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που διέταξε έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου.

Η παραγγελία 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε “ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προσήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35%  οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση”.

Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα “κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό”.

Στη Χαλκίδα το έγγραφο του Ευαγγελισμού

Την ίδια στιγμή τη δικαστική οδό παίρνει και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει “ανυπόστατη” σφραγίδα.

capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί