Διατηρημένο σαν «κέρινο ομοίωμα» βρέθηκε το σώμα ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί πριν από 31 χρόνια (Βίντεο)

Βρέθηκε επιτέλους, το παγωμένο σώμα μιας Ρωσίδας ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί πριν από 31 χρόνια στο ψηλότερο βουνό της Ευρώπης.

Η Έλενα Μπαζίκινα, σύμφωνα με τα ρωσικά δημοσιεύματα, έμοιαζε με κέρινο ομοίωμα, καθώς οι διασώστες ανέσυραν το πτώμα της από το όρος Έλμπρος στη Νότια Ρωσία.

Η ορειβάτης ήταν 36 ετών όταν πέθανε μαζί με άλλους 6 από τους φίλους της όταν χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα το 1987.

Το σώμα της βρέθηκε εγκλωβισμένο σε πάγο από μια ομάδα τουριστών σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρα. Το διαβατήριο της ΕΣΣΔ βρέθηκε στα λείψανα, καθώς και ένα αεροπορικό εισιτήριο της Aeroflot από την Μόσχα, με ημερομηνία 10 Απριλίου 1987.

Τα πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές, δείχνουν ομάδες διάσωσης να προσπαθούν να βγάλουν το παγωμένο σώμα της, το οποίο έχει επάνω του ακόμα το χοντρό χειμωνιάτικο μπουφαν και κρατά το μπατόν της αναρρίχησης.

Η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ανέφερε ότι η Μπαζίκινα – η οποία ήταν άγαμη και χωρίς παιδιά όταν χάθηκε – εργαζόταν στο επιστημονικό ινστιτούτο της Μόσχας. Τα βουνά ήταν «η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής της».
Και οι δύο γονείς της Έλενας έχουν πεθάνει και η αναζήτηση για ζώντες συγγενείς δεν ήταν ελπιδοφόρα, μέχρι που ένας ξάδερφός της διάβασε το άρθρο στην εφημερίδα και ήρθε σε επαφή μαζί τους.

Η Έλενα Μπαζίκινα. Φωτογραφία: Komsomolskaya Pravda Η Έλενα Μπαζίκινα. Φωτογραφία: Komsomolskaya Pravda

Όλα αυτά τα χρόνια, η οικογένειά της πίστευε ότι ίσως η Έλενα να ήταν ζωντανή, είπε. «Περιμέναμε την Έλενα επί 30 χρόνια. Προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τι θα μπορούσε να της έχει συμβεί – και φοβόμασταν ότι ίσως απήχθη ή πως κρατούνταν όμηρος κάπου. Είναι μια τόσο επικίνδυνη περιοχή» πρόσθεσε.

Τα σοβιετικά σωστικά συνεργεία δεν είχαν καταφέρει να βρουν την Μπαζίκινα ή κάποιον από τους 6 φίλους της, όταν είχαν αρχίσει οι έρευνες.

«Η επιχείρηση διάσωσης είχε ξεκινήσει αμέσως αλλά δεν είχε αποφέρει κανένα αποτέλεσμα το 1987» δήλωσε ο Αλεξέι Γιαροσέβσκι, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθλητικού Τουρισμού της Ρωσίας. «Συνεχίσαμε να ψάχνουμε και το επόμενο έτος, αλλά και πάλι δεν καταφέραμε κάτι. Η Έλενα είναι η πρώτη από αυτή την ομάδα που βρίσκεται».

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η ανακάλυψη της Μπαζίκινα, σημαίνει ότι θα βρεθούν σύντομα και οι φίλοι της.

iefimerida.gr 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί