Τα γραπτά εκθέτουν: Ας πούμε και μια αλήθεια, μετά τους τόσους μύθους σας, κύριε αντιδήμαρχε… (έγγραφα)

Με πολλούς μύθους (ψέματα, δηλαδή) προσπάθησε χθες να ελαφρύνει τη θέση της δημοτικής αρχής Χερσονήσου ο επί του Τουρισμού αντιδήμαρχος, Ευθύμιος Μουντράκης, με αφορμή την απαράδεκτη προσπάθεια να συνδιοργανώσει ο δήμος και να χρηματοδοτήσει, ως χορηγός, έναν σεξιστικό θεσμό, δηλαδή τα καλλιστεία ανάμεσα σε εργαζόμενες σε τουριστικά γραφεία της Ρωσίας, ως δήθεν “προβολή” της περιοχής.

Δείτε επίσης: Η “αναβάθμιση” του τουρισμού: Ο δήμος Χερσονήσου συνδιοργανωτής και χορηγός καλλιστείων για εργαζόμενες!

Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε ο διασυρμός του δήμου Χερσονήσου!

Από την επιστολή – απάντηση του κ. Μουντράκη αφήνουμε στην άκρη τη διάψευσή του ότι δεν ακυρώνονται τα καλλιστεία (προφανώς απαντά σε άλλους, καθώς το Candiadoc έγραψε ότι ακυρώνεται η συμμετοχή του δήμου και όχι η διοργάνωση). Αφήνουμε στην άκρη την αναφορά του, με την οποία- περιέργως πώς…- εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των οργανωτών, κάνοντας για λογαριασμό τους, δηλαδή για λογαριασμό ιδιωτικών εταιρειών, για να δηλώσει με έμφαση ότι τα καλλιστεία θα γίνουν:

“ΜΥΘΟΣ: «Τα καλλιστεία…τελείωσαν πριν καν αρχίσουν» έγραψαν κάποια ΜΜΕ
ΑΛΗΘΕΙΑ: αν και αντιλαμβανόμαστε το παραπάνω λογοπαίγνιο, ενημερώνουμε ότι τα καλλιστεία θα γίνουν κανονικά στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal Beach Resort την περίοδο 17-20 Οκτωβρίου 2018″.
Είπε όμως πολλούς μύθους ο αντιδήμαρχος.

Για να αποκαταστήσουμε λοιπόν την πραγματικότητα, που προσπάθησε χθες να διαστρεβλώσει ο αντιδήμαρχος, απλά θα χρησιμοποιήσουμε δυο έγγραφα: την έγγραφη πρόταση ιδιωτικής εταιρείας που συνδιοργανώνει τα καλλιστεία, για τη συμμετοχή του δήμου ως χορηγού, και τη δική του- του αντιδημάρχου- εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 28 Αυγούστου.

Γράφει λοιπόν: 

“ΜΥΘΟΣ: «Το θέμα μάλιστα θα έλθει σήμερα επειγόντως σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μη χαθεί… η ευκαιρία!» έγραψαν κάποια ΜΜΕ
ΑΛΗΘΕΙΑ: το θέμα ήρθε με κανονική εισήγηση στο ΔΣ και όχι με επείγουσα εισήγηση”
Κι όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική απ’ αυτή που περιγράφει ο κ. Μουντράκης: η εταιρεία TEZ ζήτησε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Αυγούστου τη συμμετοχή του δήμου, με προσωπική επιστολή στον ίδιο και περιγράφοντας το θέμα ως επείγον. Κι ο αντιδήμαρχος 3 ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 23 Αυγούστου, είχε καταφέρει και να εντάξει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Αυγούστου αλλά και να ετοιμάσει την εισήγηση! Αν αυτές δεν είναι επείγουσες διαδικασίες “για να μη χαθεί η ευκαιρία”, τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους…
Γράφει επίσης:
ΜΥΘΟΣ: «ο δήμος Χερσονήσου ετοιμαζόταν να πάρει μέρος, ως συνδιοργανωτής αλλά και χορηγός» έγραψαν κάποια ΜΜΕ
ΑΛΗΘΕΙΑ Α’: Τα καλλιστεία διοργανώνονται από το ΟNLINE TOURS, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τουριστικών γραφείων στη Ρωσία, με συνδιοργανωτές την ALDEMAR, το TEZ TOUR και άλλες (πιθανόν) εταιρίες, με τον ΕΟΤ να είναι στους πιθανούς επίσης συνδιοργανωτές (σύμφωνα με πληροφορίες τρίτων)
ΑΛΗΘΕΙΑ Β’: ο δήμος δεν είναι ούτε συνδιοργανωτής ούτε και χορηγός. Στην εισήγηση αναφέρεται «…Ο Δήμος συγκεκριμένα θα συμμετέχει για την τουριστική του προβολή με αντιπρόσωπό του διανέμοντας το υλικό πληροφόρησης που διαθέτει, σε ειδικό χώρο (γραφείο/desk), στο Aldemar Knossos Royal Beach Resort στον Δήμο Χερσονήσου κατά το τριήμερο από 17 έως 20 Οκτωβρίου 2018 (ημερομηνίες πραγματοποίησης καλλιστείων)…»
Το αυτονόητο δηλαδή, διανομή πληροφοριακού υλικού του δήμου και των επιχειρήσεών του, ακριβώς όπως κάνουμε και στις εκθέσεις τουρισμού που παίρνουμε μέρος!
Κι εδώ κρύβει την πραγματικότητα ο αντιδήμαρχος, κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από την πρόταση της TEZ όσο κι από τη δική του εισήγηση. Ο δήμος – λέει ο κ. Μουντράκης- δεν θα ήταν συνδιοργανωτής ή χορηγός, αλλά απλά θα συμμετείχε.
Στην έγγραφη πρόταση της TEZ αναφέρεται ότι ο δήμος θα μπορεί να είναι επίσημος χορηγός της διοργάνωσης, με κόστος 6.000 ευρώ συν ΦΠΑ, δηλαδή 7.440 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, ο δήμος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κριτική επιτροπή των καλλιστείων, ενώ θα προβληθεί και στα social media, προφανέστατα ως χορηγός.
Την πρόταση αυτή της TEZ αποδέχεται ο κ. Μουντράκης, καθώς ζητάει από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει το ποσό των 6.000 ευρώ συν ΦΠΑ και, εφόσον συμμετέχει ο δήμος, την παρουσία του στην κριτική επιτροπή. Αποφεύγει βεβαίως να χρησιμοποιήσει τη λέξη “χορηγία” και μιλάει για “συμμετοχή” με διανομή πληροφοριακού υλικού, αλλά η επιστολή της TEZ, την οποία αντιγράφει στην εισήγηση, αποκαλύπτει τί θα γινόταν.
Δείτε το απόσπασμα από την αναφορά της επιστολής – πρότασης της εταιρείας στο δήμο Χερσονήσου
Δείτε τα αποσπάσματα από την εισήγηση του κ. Μουντράκη και την αιτιολογική έκθεση σκοπιμότητας
Μάλλον μόνο μύθους μάς περιέγραψε ο εκπρόσωπος του δήμου Χερσονήσου…
Αφήνουμε στην άκρη και μια άλλη ουσία: πώς ο δήμος Χερσονήσου σκέφτηκε καν να συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής, χορηγός και με συμμετοχή στην κριτική επιτροπή σε ένα σεξιστικό θεσμό, που υποτιμά τη Γυναίκα και παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των δύο φύλων, την οποία έχει υπογράψει (αν και ο σημερινός δήμαρχος δηλώνει άγνοια των δεσμεύσεων από την υπογραφή…);

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί