Παρουσίαση βιβλίων από το Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου “Περικλής Βλαχάκης”

 Το Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου “Περικλής Βλαχάκης” οργανώνει την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού 71201 Ηράκλειο Κρήτης) στην επίσημη παρουσίαση των δύο βιβλίων που εξέδωσε πρόσφατα:

Χλειουνάκη-Μαστρογιωργάκη, Μαρία (αφήγηση) & Παπαγιαννάκη Διβανή, Άννα (μουσικολογικός σχολιασμός), Το Βιαννίτικο Μουσικό Εργαστήρι, επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Χρηστάκη-Χάμψα. Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου “Περικλής Βλαχάκης”: Βιάννος, 2018, 183 σελ.

Το βιβλίο βασίζεται στην προφορική μαρτυρία της Μαρίας Χλειουνάκη- Μαστρογιωργάκη στην οποία περιλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία σε σχέση με τους μουσικούς και τη μουσική ζωή στην επαρχία της Βιάννου από το 1850 περίπου έως                  τις μέρες μας. Ο μουσικολογικός σχολιασμός και η στοιχειοθέτηση της βιβλιογραφίας έγινε από την Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή, ιστορικό μουσικολόγο (Εθνολογικό Μουσείο Θράκης). Η έκδοση συνοδεύεται από συλλογή φωτογραφικού υλικού καθώς και από ψηφιακό δίσκο στον οποίο περιλαμβάνεται μέρος του Μουσικού Αρχείο Μαρίας Χλειουνάκη-Μαστρογιωργάκη (ΜΑΜΧΜ, Παπαγιαννάκη Διβανή: 2018) με ιστορικές ηχογραφήσεις μουσικών της Βιάννου και της ευρύτερης περιοχής. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Αγησίλαος Αλιγιζάκης, γιατρός – πολιτισμολόγος. Το παρών θα δώσουν και οι δύο συγγραφείς,  απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.

Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου Περικλής Βλαχάκης, επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Χρηστάκη-Χάμψα. Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου “Περικλής Βλαχάκης”: Βιάννος, 2018, 56 σελ.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία σε σύνδεση με τον δωρητή, Περικλή Βλαχάκη και την διαδικασία ίδρυσης του Πνευματικού Κέντρου που φέρει το όνομά του. Μιλούν για αυτόν άνθρωποι που τον έζησαν και στήριξαν το όραμά του.

Τη φιλολογική επιμέλεια των δύο εκδόσεων ανέλαβε η Ζωή Παπαδάκη, ενώ η εκτύπωση και η βιβλιοδεσία αυτών έγινε σε συνεργασία με την Τυποκρέτα Α.Ε. Οι δύο εκδόσεις ολοκληρώθηκαν υπό την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου και παρουσιάζονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.         Την παρουσίαση θα συμπληρώσει η μουσική των Βαγγέλη Βαρδάκη, Μανώλη Παπαδάκη, Δημήτρη Παπαματθαιάκη (Σκαρβελά), Μαθιού και Ραφαήλ Δαμουλάκη.

Παρουσίαση βιβλίων

Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου “Περικλής Βλαχάκης”

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Πειραματική Σκηνή

Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου

(Πλαστήρα & Ρωμανού 71201 Ηράκλειο Κρήτης)

Ηράκλειο, Κρήτη

19:30

Είσοδος ελεύθερη

Με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί