Κατέρρευσε οροφή ιστορικής εκκλησίας στη Ρώμη (Βίντεο)

Κατέρρευσε οροφή εκκλησίας, το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της Ρώμης στην Ιταλία, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες.

Η εκκλησία είναι χτισμένη στην κορυφή μιας αρχαίας φυλακής, στην οποία λέγεται ότι ήταν κρατούμενος ο Άγιος Πέτρος, πριν τη σταύρωσή του.

Τη στιγμή που σημειώθηκε η κατάρρευση, η εκκλησία ήταν κλειστή προς το κοινό και θα άνοιγε μόνο σε περίπτωση που θα τελούταν κάποια τελετή.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική χρησιμοποιεί ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ώστε να σιγουρευτεί ότι κανείς δε βρίσκεται κάτω από τα ερείπια.

Ξύλινα δοκάρια και κεραμικά πλακίδια έπεσαν στο πάτωμα της εκκλησίας και ένα δοκάρι διαπέρασε το πάτωμα και τη θολωτή οροφή ενός παρεκκλησίου που βρισκόταν από κάτω, είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Λουίτζι Λιόλι λίγη ώρα αφού επιθεώρησε τη ζημιά.

Η Ιταλία προσπάθησε να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές για την ανακαίνιση των ιστορικών χώρων της, συμπεριλαμβανομένου του Κολοσσαίου, καθώς η δημοσιονομική λιτότητα έχει μειώσει τις δαπάνες που απαιτούνται για τη διατήρηση της πλούσιας ιστορικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια πολλά τείχη έχουν καταρρεύσει στην αρχαία πόλη Πομπηία, η οποία είχε θαμμένη στην ηφαιστειακή τέφρα σχεδόν πριν 2.000 χρόνια. Η Πομπηία, η οποία έχει ανακαλυφθεί μερικώς από αρχαιολόγους, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας.

tovima

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί