Αεροπλάνο με 105 επιβάτες για το Ηράκλειο έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κύπρο

Αεροσκάφος, που μετέφερε 105 επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας χθες βράδυ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Τελ-Αβίβ με προορισμό το Ηράκλειο, ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Κύπρου, παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να προσγειωθεί αναγκαστικά στη Λάρνακα. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, τις οποίες μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου, στη δεξιά πλευρά του αεροσκάφους εμφανίστηκε διαρροή καυσίμων.

Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώθηκαν για το περιστατικό γύρω στις 18.00 και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λάρνακα λίγα λεπτά πριν τις 19.00.

Σημειώνεται ότι κανένας από τους 105 επιβάτες δεν κινδύνευσε κατά το περιστατικό, και όλοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος.

Επιβεβαιώνει η Hermes

Ερωτηθείς για το περιστατικό ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «πράγματι το αεροδρόμιο Λάρνακας τέθηκε νωρίς το απόγευμα σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να διαχειριστεί έκτακτο περιστατικό, το οποίο έχει ήδη λήξει».

Ωστόσο ο κ. Ασπρής απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού κανένας δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί