Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης (Bίντεο)

Στις 2 το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης όπως είχε προαναγγελθεί περιείχε μετακινήσεις αλλά και ανοίγματα προς χώρους.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα προστέθηκαν 13 νέα πρόσωπα, ενώ αποχώρησαν τέσσερα ηχηρά ονόματα υπουργών.

Συγκεκριμένα, τα 13 νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση είναι τα εξής:

Μιχάλης Καλογήρου (υπουργός Δικαιοσύνης), Σταύρος Αραχωβίτης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Μυρσίνη Ζορμπά (υπουργός Πολιτισμού). Παναγιώτης Ρήγας (αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας), Κατερίνα Νοτοπούλου (υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης), Λευτέρης Κρέτσος (υφυπουργός ΨΗΠΤΕ), Μαρίνα Χρυσοβελώνη (υφυπουργός Εσωτερικών), Κατερίνα Παπακώστα (υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη), Στάθης Γιαννακίδης (υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης), Ολυμπία Τελιγιορίδου (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Δημαράς (υφυπουργός Περιβάλλοντος), Μάρκος Μπόλαρης (υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Θρησκευμάτων).

Δεδομένης της μετακίνησής του στην κομβική θέση του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την εκλογή του στην ΚΕ του κόμματος, ο Πάνος Σκουρλέτης δε συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, ενω εκτός κυβέρνησης έμειναν ο Σταύρος Κοντονής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (ο οποίος θα προταθεί από τον πρωθυπουργό για πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιάννης Τσιρώνης, η Λυδία Κονιόρδου, ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Από τους ΑΝΕΛ εκείνοι που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο πρόεδρος τους, Πάνος Καμμένος (υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας), ο Τέρενες Σπένσερ Κουίκ (υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό), η Έλενα Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού), η Μαρία Χρυσοβελώνη (υφυπουργός Εσωτερικών), η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας), ο Νίκος Μαυραγάνης (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), ο Βασίλης Κόκκαλης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

 

Δείτε:

Ανασχηματισμός: Όλα τα ονόματα και οι αλλαγές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί