Περίπου 300 θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές στο νότιο Μεξικό

Περίπου 300 θαλάσσιες χελώνες που ανήκουν σε είδος υπό εξαφάνιση βρέθηκαν την Τρίτη νεκρές στις νότιες ακτές του Μεξικού, παγιδευμένες σε δίχτυα ψαράδων, λίγες ημέρες αφού ανασύρθηκαν περισσότερες από 100 νεκρές χελώνες.

Αλιείς στη νότια πολιτεία Οαχάκα εντόπισαν τις χελώνες στην παραθαλάσσια πόλη Μπάρα ντε Κολοτεπέκ, δήλωσε ο Ελιοδόρο Ντίας, συντονιστής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της πολιτείας.

Εικόνες που κατέγραψε δημοσιογράφος του Reuters δείχνουν δεκάδες νεκρές χελώνες, πολλές σε κατάσταση αποσύνθεσης, οι οποίες είχαν πιαστεί σε δίχτυα ψαράδων.

Οι χελώνες Ρίντλεϊ του Ειρηνικού φτάνουν περίπου τα 75 εκατοστά σε μήκος και ζυγίζουν περίπου 45 κιλά. Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο φτάνουν σε διάφορες μεξικανικές πολιτείες κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού για να γεννήσουν τα αβγά τους.

Το Μεξικό, όπου ζουν έξι από τα επτά είδη θαλάσσιων χελώνων, διαθέτει μόνιμο πρόγραμμα για την προστασία τους, και προβλέπει την επιβολή ποινών σε όσους τις σκοτώνουν. Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα αρμόδιου για την προστασία του περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την υπόθεση.

Νωρίτερα τον Αύγουστο, οι αρχές του Μεξικού είχαν ανακοινώσει ότι ερευνούν τον θάνατο 113 θαλάσσιων χελώνων, μεταξύ των οποίων και 102 που ανήκαν στο είδος Ρίντλεϊ του Ειρηνικού.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί