Με τον Αμερικανό πρέσβη συναντήθηκε ο Γ. Μπουτάρης

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και τον νέο γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, συναντήθηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η παρουσία των ΗΠΑ στην 83η Διεθνή ‘Εκθεση, ως τιμώμενης χώρας και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο δήμος, η πρεσβεία, το προξενείο και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες τόνισαν ότι η χώρα τους δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλή συνεργασία με την Ελλάδα, όπως αποδεικνύει η συμμετοχή πολλών μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, αλλά και η παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ.

Επιπλέον, οι κύριοι Πάιατ και Φλέγκερ έδειξαν ενδιαφέρον για την πορεία της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και επεσήμαναν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία με το αντίστοιχο ίδρυμα της Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι επιβεβαιώνονται εκ νέου οι άριστες σχέσεις του δήμου με το Αμερικανικό Προξενείο, ενώ στάθηκε στην αυξημένη έλευση Αμερικανών επισήμων και επισκεπτών στην πόλη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Ο κ. Πάιατ κατά τη διάρκεια της συνάντησης χάρισε στον κ. Μπουτάρη ένα βιβλίο με τον Έλβις Πρίσλεϊ λέγοντας του χαρακτηριστικά «επειδή είσαι ροκ σταρ».

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί