Champions League: Το όνειρο έγινε… εφιάλτης για τον ΠΑΟΚ

Η Μπενφίκα κέρδισε με το εμφατικό 4-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα του «Δικέφαλου» για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ζαρντέλ (20’), Σάλβιο (26’ πεν., 49’ πεν.) και Πίζι (39’) τα γκολ, προηγήθηκε με Πρίγιοβιτς (13’) ο «Δικέφαλος», που «λύγισε» από τα ατομικά λάθη και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όνειρο ήταν και πάει. Ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε ξανά από την κατάρα του 1-1, καθώς στη ρεβάνς της κατάμεστης Τούμπας η Μπενφίκα έφτασε σε θριαμβευτική νίκη με 4-1 και «σφράγισε» πανηγυρικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν στο 13’ με τον Πρίγιοβιτς όμως δύο ατομικά λάθη των Βαρέλα και Πασχαλάκη επέτρεψαν στην Μπενφίκα να φέρει… τούμπα το ματς μέσα σε έξι λεπτά με τους Ζαρντέλ (20’) και Σάλβιο (26’ πεν.). Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν βρήκε απάντηση και οι «αετοί» έφτασαν σε εμφατική νίκη χάρη στα τέρματα των Πίζι (39’) και Σάλβιο (49’ πεν.). Με δέκα από το 76’ λόγω αποβολής του Μάτος έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, προειδοποίησε στο 5ο λεπτό με ωραίο σουτ του Λημνιού και στο 13’ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε ωραία διαγώνια πάσα στον Μαουρίσιο, ο Βραζιλιάνος έδωσε πάρε-βάλε στον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος από κοντά έκανε το 1-0. Η Τούμπα πήρε… φωτιά όμως η Μπενφίκα δεν πτοήθηκε και στο 20’ έφτασε στην ισοφάριση με την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο ματς. Ο Πίζι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζαρντέλ νίκησε στον αέρα τον Βαρέλα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-1.

Οι «αετοί» ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Ντα Λουζ», ωστόσο δεν έμειναν εκεί, αφού έξι λεπτά μετά ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Ο Πασχαλάκης υπέπεσε σε τραγικό λάθος, αφού σε προσπάθεια του να γλιτώσει κόρνερ, κράτησε τη μπάλα εντός περιοχής, ωστόσο ο Σέρβι τον ακολούθησε, έκλεψε και κέρδισε πέναλτι από τον Έλληνα γκολκίπερ. Ο Σάλβιο ανέλαβε την εκτέλεση και με τη βοήθεια του δοκαριού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-2 ήταν γεγονός και ο ΠΑΟΚ χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για να πάρει αυτός σκορ πρόκρισης. Ο Λουτσέσκου φώναξε στους παίκτες του να το πιστέψουν και στο 35’ ο «Δικέφαλος» «άγγιξε» την ισοφάριση, με τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Μάτος. Το 2-2 δεν έγινε ποτέ και στο 39’ η Μπενφίκα πέτυχε και τρίτο γκολ. Γκριμάλδο και Σέρβι «έκρυψαν» τη μπάλα από τα αριστερά, ο τελευταίος γύρισε στον Πίζι και αυτός πλάσαρε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή για το 1-3 των «αετών».

Οι όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ για την ανατροπή χάθηκαν με το… καλησπέρα στην επανάληψη. Στο 49’ ο Βαρέλα κράτησε παρατεταμένα τον Ζαρντέλ στην περιοχή, ο Μπριχ έδωσε πέναλτι και ο Σάλβιο με νέα εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-4. Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα (51’), όμως ο Κρέσπο σημάδεψε από κοντά το δοκάρι. Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και έψαξε το γκολ. Στο 60’ ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε το σουτ του Μάτος, ενώ στο 66’ το βολέ του Πέλκα μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι…

Στο 76’ ο Μάτος είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ της τιμής. Στο 85’ ο Βλαχοδήμος έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το πλασέ του Πέλκα από πλάγια θέση, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ομογενής γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά και την κοντινή κεφαλιά του Σάχοβ. Το 1-4 έμεινε ως το φινάλε και ο «Δικέφαλος» θα βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής (31/8) για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

agones.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί