Ηράκλειο: “Έφυγε” ο γνωστός συγκοινωνιολόγος Γιώργος Λασηθιωτάκης

Πέθανε και κηδεύεται σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο ο γνωστός συγκοινωνιολόγος, Γιώργος Λασιθιωτάκης που έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια.

Ο Γιώργος Λασηθιωτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο.
Το 1969 αποφοίτησε την Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ.

Το 1973 διορίστηκε στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων ως Προϊστάμενος του Γραφείου Κυκλοφοριακής Τεχνικής της τ. Επιθεώρησης Δ.Ε. Κρήτης, με παράλληλα καθήκοντα επιβλέποντα Μηχανικού.

Το 1974-1975 εργάζεται ως καθηγητής με ωριαία αντιμισθία στα Κ.Α.Τ.Ε Ηρακλείου για τη διδασκαλία των μαθημάτων Οδοποιίας και Συστήματα Μεταφορών και Κυκλοφοριακής Τεχνικής στο τμήμα Συγκοινωνιολόγων.

Το 1977-1997 έγινε Τμηματάρχης στο τμήμα Οδικής Κυκλοφορίας της 12ης Π.Υ.Δ.Ε. και μόνιμο μέλος των Συντονιστικών επιτροπών Κυκλοφορίας και των (4) Νομών της Κρήτης που έχουν συσταθεί με το άρθρο 106 του Κ.Ο.Κ. για την εξέταση και γνωμοδότηση επί κυκλοφοριακών θεμάτων. Το αντικείμενο του Τμήματος είναι: Η εκπόνηση ή η ανάθεση μελετών Κυκλοφορίας, ο έλεγχος από κυκλοφοριακής απόψεως των μελετών οδοποιίας αρμοδιότητας Δ/νσης Δημ. Έργων, η φωτεινή Σηματοδότηση των κόμβων, η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση των Εθνικών Οδών, ο Ηλεκτροφωτισμός τους, οι μετρήσεις κυκλοφορίας και κάθε κυκλοφοριακό θέμα.

Το 1999 έγινε Τμηματάρχης στο τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων με αρμοδιότητα τις μελέτες και την κατασκευή Λιμενικών, Κτιριακών και Οδικών έργων και έργων Αεροδρομίων.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί