Μπόχα: “Ανάπηρος” επειδή έχει… κατάθλιψη και άπνοιες!- Πώς αποφυλάκισαν τον Φλώρο για την κατάχρηση των 256 εκατ. € (έγγραφο)

Την ώρα που άνθρωποι με βαριές αναπηρίες ή ανίατες ασθένειες δεν μπορούν να “περάσουν” από τις υγειονομικές επιτροπές ή τους κόβουν το ποσοστό αναπηρίας, η επιτροπή του ΕΦΚΑ από την οποία εξετάστηκε ο Α. Φλώρος, φυλακισμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της Energa, γνωμάτευσε ότι έχει σοβαρό ποσοστό αναπηρίας επειδή… έχει κατάθλιψη και κάνει άπνοιες! Σ’ αυτήν την εμφανώς προκλητική γνωμάτευση βασίστηκε η αποφυλάκιση του Φλώρου, που είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2017 για συμμετοχή στην υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ. Η αποφυλάκιση και η γνωστοποίηση της απόφασης της επιτροπής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ήδη έχουν παρέμβει τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής όσο και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι η λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Την απόφαση της ιατρικής επιτροπής γνωστοποίησε χθες βράδυ μέσω του facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας μάλιστα με έντονο τρόπο, και την ιατρική πλευρά.

Δείτε το έγγραφο και στη συνέχεια το σχόλιο του κ. Πολάκη

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Παρουσιάζοντας την περίεργη γνωμάτευση, ο κ. Πολάκης έγραψε:

“Πριν λιγο ήρθε στα χέρια μου η γνωμάτευση με την οποια αποφυλακίστηκε το λαμόγιο που ακούει στο όνομα ΦΛΩΡΟΣ !!!!
Δεν μιλησα δυο μέρες αφενός γιατι ειμαι σε τριήμερες ” διακοπές”,αφετέρου γιατι ήθελα να δω τι συμβαίνει .
Μετα απο αυτο θα πω μια κουβέντα μόνο !!!
Αυτά τα λαμόγια που έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70% θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ !!!!!
Πρωτοετής Φοιτητης της Ιατρικης καταλαβαίνει πως αυτά ειναι γνωμάτευση κατα παραγγελία προφανως με αντάλλαγμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΩ !!!
ΠΙΣΩ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ,δεν βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά για να “καθαρίζετε” εσείς τους εγκληματίες και τους απατεώνες που ήπιαν το αίμα του ελληνικού λαού !!!”

 

Παρέμβαση Αχτσιόγλου

H Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας καταδικασθέντος για την υπόθεση της Energa.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας καταδικασθέντος για την υπόθεση της Energa, o οποίος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του.

Σε περίπτωση που η απόφαση δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το Υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρησή της.

Στο πλαίσιο αυτό θα διαταχθεί άμεσα σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί κάθε πτυχή της εν λόγω υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητεί υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας διά του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa, Άρη Φλώρου, προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί