Έλληνας καπετάνιος έσωσε ζευγάρι ναυαγών στη Μαύρη Θάλασσα (Φωτο)

Μια περιπέτεια έζησε ένα ζευγάρι όταν αποφάσισε να πάρει τη φουσκωτή βάρκα του για μια βόλτα στη Μαύρη Θάλασσα.

Πρόκειται για την 35χρονη Ναντέζντα Βατρούσκινα και τον Αρμένιο σύζυγό της Μιχαΐλ Αλαβερντιάν, οι οποίοι έφυγαν στις 8 Αυγούστου από το ακρωτήρι Μισκάκο όπου επικρατούσε καλός καιρός.

Το ζευγάρι πήρε από το αυτοκίνητο μονάχα τα καλάμια ψαρέματος αφήνοντας πίσω ακόμη και τα κινητά τους, πιστεύοντας ότι δεν θα αργήσουν.

Ο καιρός όμως άλλαξε και οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν τη βάρκα στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν στη στεριά, η οποία σύντομα χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο. Τα μανιασμένα κύματα πήραν και το ένα από τα κουπιά της βάρκας αφήνοντας το ζευγάρι στα ανοιχτά και μάλιστα χωρίς προμήθειες.

Η βάρκα γέμιζε συνεχώς νερά, ενώ για τέσσερις νύχτες και πέντε ημέρες, οι δυο τους κοιμούνταν με βάρδιες περιμένοντας το ξημέρωμα και τον ήλιο για να ζεσταθούν. Έφτασαν να έχουν ακόμη και παραισθήσεις, ενώ είχαν υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο.

Τρεις φορές αναποδογύρισε η βάρκα τους εξαιτίας της θαλασσοταραχής και βρέθηκαν στο βυθό, ενώ ο άνδρας εξαφανίστηκε για λίγη ώρα κάτω από τα μανιασμένα κύματα.

Ήταν την πέμπτη ημέρα όταν είδαν στον ορίζοντα, μέσα από την ομίχλη, ένα γκρι πλοίο να έρχεται προς το μέρος μας. Ήταν το τάνκερ Kriti Rock, με καπετάνιο τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία για το λιμάνι Ταμάν.

Τα μέλη του πληρώματος είδαν τους ναυαγούς και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Τους έριξαν σωσίβια και σκάλα για να μπορέσουν να ανέβουν στο πλοίο. Πρώτος ανέβηκε ο Μιχαΐλ και μετά μαζί με τους ναυτικούς βοήθησαν και τη Ναντέζντα. Το ζευγάρι ανέβηκε στο πλοίο και εκεί τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Τους έδωσαν φαγητό και νερό, ρούχα και τους εξέτασαν για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Εκείνη την ημέρα κατάφεραν για πρώτη φορά να επικοινωνήσουν και με τους συγγενείς τους. Τρεις μέρες έμεινε το ζευγάρι στο ελληνικών συμφερόντων τάνκερ, πριν καταφέρουν να επιστρέψουν, σώοι, στο Νοβοροσίσκ.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης είπε ότι κάθε μέρα από τις 12:00 έως τις 13:00 προσεύχεται στην καμπίνα του, όπου έχει δυο εικόνες, του Χριστού και της Παναγιάς. Αλλά εκείνο το μεσημέρι ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Αποφάσισε να ανέβει στο κατάστρωμα. Και εκεί, οι ναύτες τον ενημέρωσαν πως είδαν ανθρώπους στη θάλασσα. Και αμέσως έδωσε την εντολή να τους σώσουν. Γι αυτό και το ζευγάρι αποκαλεί πλέον τον Έλληνα καπετάνιο «Χριστό»!

ant1news.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί