Στην τελική ευθεία η εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι

Στην τελική ευθεία μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την ερχόμενη εβδομάδα η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Περίπου 40 μάρτυρες από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμενικό, τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια πέρασαν την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου.

Πλέον απομένει να διαβιβαστεί η πραγματογνωμοσύνη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχει οριστεί αλλά και της Πυροσβεστικής, η οποία έχει διενεργήσει την δική της αυτοψία.

Αμέσως μετά, εκτιμάται ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν να καλούνται οι πρώτοι ύποπτοι οι οποίοι θα προέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από φορείς του κρατικού μηχανισμού, της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες, πιθανότατα σε βαθμό πλημμελήματος.

Κάποια από αυτά τα άτομα πάντως δεν αποκλείεται να έχουν καταθέσει αρχικά ως μάρτυρες, αλλά από την εξέλιξη της έρευνας να μετατράπηκαν σε υπόπτους, χωρίς βέβαια και αυτό να σημαίνει ότι θα καταστούν οπωσδήποτε και κατηγορούμενοι.

Οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν όλο τον όγκο των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει προτού προχωρήσουν στο επόμενο βήμα τους που είναι η άσκηση ποινικών διώξεων.

Τα στοιχεία μάλιστα που έχουν στα χέρια τους θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά και φαίνεται ότι τους επιτρέπουν να ασκήσουν προσωποποιημένες διώξεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί