Κρήτη: Πετούν τα τηγανόλαδα στο λιμάνι!

Το Λιμενικό Ταμείο καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων επιχειρηματιών του τομέα της εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του λιμανιού του Ρεθύμνου, οι οποίοι απορρίπτουν τηγανέλαια και άλλα λάδια στους κοινόχρηστους κάδους που βρίσκονται εντός του χώρου του Εμπορικού λιμένος.

Emporiko-ladia1.jpg

Το θλιβερό φαινόμενο, εκτός από το γεγονός ότι δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στην ασφαλή διέλευση των φορτηγών και γενικότερα των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από το λιμάνι, παραβιάζει τους κανόνες της δημόσιας υγείας, βλάπτει το περιβάλλον και δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα – όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μαγειρικά λάδια, είναι υποχρεωμένες να τα συλλέγουν σε ειδικά πλαστικά δοχεία και στη συνέχεια να τα προωθούν για ανακύκλωση αποκλειστικά μέσω εταιριών που κατέχουν τις κατάλληλες άδειες διαχείρισης τέτοιων αποβλήτων.

Επίσης, το Λιμενικό Ταμείο προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών να σταματήσουν να απορρίπτουν λάδια από τις μηχανές τους στον χώρο της επισκευαστικής ζώνης του λιμένος, κάτι που παρατηρείται συχνά τον τελευταίο καιρό, διαφορετικά θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τέλος, η Πρόεδρος και το Δ.Λ.Τ.Ρ. θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου καθώς και τον ανάδοχο του έργου καθαριότητας, χάρη στα ειδικά μηχανήματα του οποίου αποκαταστάθηκε η ασφάλεια και η εικόνα του Εμπορικού Λιμανιού, όσες φορές κι αν χρειάστηκε μέχρι σήμερα.

goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί