Δύο σημαντικοί δρόμοι της ενδοχώρας εντάσσονται στο ΠΔΕ Καστέλι – Μαθιά και Καστέλι Αμαριανό του Δ.Μινώα Πεδιάδα

Δύο δρόμοι μεγάλης τοπικής σημασίας για την ενδοχώρα του Ηρακλείου εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση χρηματοδότησης του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.

Πρόκειται για τον δρόμο Καστέλι – Μαθιά και το δρόμο Καστέλι – Αμαριανό. Οι δρόμοι αυτοί ενώνουν κατά 2,5 χιλιόμετρα την υφιστάμενη διαδρομή. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι ημιτελείς και θα ολοκληρωθούν με το παραπάνω έργο που έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Από τους τοπικούς φορείς χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη της ενδοχώρας και ειδικά για τα δύο χωριά που εξυπηρετούν, τα οποία θα αποκτήσουν καλύτερες οδούς πρόσβασης προς το τοπικό κέντρο που είναι το Καστέλι.

Την ανακοίνωση έκανε χθες ο Περιφερειάρχης στην αντιπροσωπεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που τον επισκέφθηκε με επικεφαλής τον δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, η πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μαθιάς Μαρία Δασκαλάκη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Κυριακάκη και Μανόλης Κουρλετάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί