Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Οι «Vamos Ensemble» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Κυριακή 26 Αυγούστου 21:00 με ελεύθερη είσοδο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, σας προσκαλούν να απολαύσετε μια μοναδική συναυλία κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, στον Κήπο του Μουσείου, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στις 21:00, με την Ιωάννα Φόρτη και το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble».
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού «Πανσέληνος Αυγούστου» και του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Οι Vamos Ensemble είναι ένα σύνολο από δεκαοχτώ επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς, µε σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας. Με βάση το χωριό του Βάµου στα Χανιά, όπου ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια και µε καταγωγή από διαφορετικά µμέρη, όχι µόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, παρουσιάζουν µμουσικές του κόσμου µε εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, δημιουργώντας απροσδόκητες διασκευές αλλά και παντρέματα από µμουσικές φαινομενικά ασύνδετες. Έτσι το λυρικό τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο, το ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή ελληνική µμουσική, ο Βαµβακάρης τους Rolling Stones, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Bregovic τον Σαββόπουλο και η Κρήτη την Κορσική.

Μαζί τους η Ιωάννα Φόρτη, µια ιδιαίτερη ερμηνεύτρια, µε ένα ασυνήθιστα ευρύ ρεπερτόριο (όπερα, οπερέτα, µμπαρόκ, λόγια, έντεχνη και λαϊκή ελληνική µμουσική, µμιούζικαλ και άλλα) και μια μοναδική ικανότητα να περνά µμέσα από πάμπολλα µμουσικά ιδιώματα, θα παρουσιάσει τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο πάντα µε τον χαρακτηριστικό ήχο των “Vamos Ensemble”.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί