Με το ένα πόδι στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Κώστα Φορτούνη (δύο γκολ, μία ασίστ), «έπνιξε» την Μπέρνλι (3-1) στο Φάληρο και πήρε το προβάδισμα για την είσοδο στους ομίλους του Europa League! Παράπονα από την διαιτησία οι «ερυθρόλευκοι».

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι είχε μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στην κλήρωση για τα play off του Europa League κληρώθηκε να παίξει με την 7η ομάδα της περσινή Premier League. Ενας Ολυμπιακός που ουδέποτε στην ιστορία του έχει αποκλείσει αγγλικό σύλλογο. Και παρά το γεγονός ότι το ματς με την Μπέρνλι του στράβωσε στο πρώτο ημίχρονο (με το πέναλτι του Καμαρά) οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-1.

Εχοντας τον Φορτούνη σε μεγάλη βράδυ (2 γκολ μία ασίστ) ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο δεύτερο ημίχρονο και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα για την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Στο physical game της Μπέρνλι απάντησε με ποδόσφαιρο. Με ποδόσφαιρο που του έδωσε σκορ προκρισης για την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Physical game, νεύρα και 1-1
Προφανώς και δεν περίμεναν στον Ολυμπιακό κάποιον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από την Μπέρνλι. Κλασικός αγγλικός σύλλογος. Σταθερό 4-4-2 με τους παίκτες να στηρίζονται στην φυσική τους δύναμη. Καμία έκπληξη για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι χρειάστηκαν ωστόσο ένα τέταρτο για να συνηθίσουν στις συνθήκες. Και όταν το έκαναν βρήκαν γκολ στην πρώτη τους τελική. Ο Ποντένσε κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Φορτούνης το εκτέλεσε άψογα και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

Και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ρυθμό από το γκολ και στο physical των Αγγλων απάντησαν με το ταλέντο των Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλου, Φορτούνη. Στο 29′ ο Σλοβένος ρέφερι δεν είδε το πέναλτι στον Ποντένσε (τράβηγμα από τον Λονγκ), στο 31′ ο Λάζαρος έβγαλε την σέντρα αλλά δεν την πρόλαβε ο Πορτογάλος να την σπρώξει στα δίχτυα και στο 32′ η απροσεξία του Καμαρά άλλαξε το ματς.

Ο μέσος του Ολυμπιακός πήγε με… χίλια στην φάση έπεσε πάνω στον Γουντ που έβαλε έξυπνα το σώμα του μπροστά από τη μπάλα και ο Σλοβένος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης στο 33′ το εκτέλεσε για την ισοφάριση και στο επόμενο 12λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, κυριάρχησαν τα νεύρα, το σκληρό παιχνίδι των Αγγλων και άλλη φάση το ματς δεν είχε.

Το πήρε πάνω του ο Φορτούνης
Παρά τα νεύρα που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» για τις αποφάσεις του Σλοβένου ρέφερι στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις ο Μαρτίνς κατάφερε να τα κρατήσει στ’ αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πεισμωμένος να πάρει το ματς. Και το έκανε. Με μπροστάρη τον αρχηγό του. Ο Κώστας Φορτούνης με τρομερή ατομική ενέργεια κέρδισε φάουλ (και μαζί δύο κίτρινες κάρτες από τα στόπερ της Μπέρνλι) το εκτέλεσε ο ίδιος και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά στο 49′ έκανε το 2-1!

Αυτόματα η σπίθα άναψε για το «Καραϊσκάκης» και ο Ολυμπιακός διαπίστωσε ότι μπορεί να καθαρίσει το ματς. Και το έκανε στο 59′. Ο Καμαρά πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση των αμυντικών της Μπέρνλι έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Γκίμπσον ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. (Ξεκάθαρο) πέναλτι για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να παίρνει την εκτέλεση και να κάνει το 3-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Εψαξε για τέταρτο αλλά δε το βρήκε
Ο Ολυμπιακός δεν έριξε τον ρυθμό του.Προσπάθησε με το μομέντουμ που είχε να βάλει κι άλλο γκολ αλλά είτε η τελική πάσα δεν ήταν καλύτερη δυνατή, είτε οι παίκτες αστόχησαν στις φάσεις που βρήκαν (αυτή του Γκερέρο στο 73′ η πιο σημαντική). Η Μπέρνλι τελείωσε το ματς με μόλις μία τελική on target (το πέναλτι του Γουντ) και πήγε να βρει γκολ στα… χασομέρια αλλά το τέρμα που σημείωσε σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

MVP: Θέλει και ρώτημα; Ο Κώστας Φορτούνης με δύο γκολ και με ασίστ έκανε το τέλειο ματς. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.
Αδύναμος κρίκος: Γκίμπσον. Παρά το γεγονός ότι είχε κίτρινη κάρτα πήγε με απλωμένο χέρι να σταματήσει το σουτ του Καμαρά μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και σωστή δεύτερη κίτρινη.
Στο ύψος του: Ποντένσε. Οι επαφές του με την μπάλα ήταν εξαιρετικές. Και αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Δεν του δόθηκε πέναλτι στο 29′ και ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού πίσω από τον Φορτούνη.
Η γκάφα: Η κίνηση του Καμαρά να πέσει πάνω στον Γουντ. Ο επιθετικός της Μπέρνλι κατάλαβε ότι μπορεί να εκβιάσει το πέναλτι έβαλε σωστά το κορμί του και ο Καμαρά χωρίς λόγο τον έριξε στην περιοχή.
Το στραγάλι: Και οι δύο ομάδες είχαν παράπονα από τον Σλοβένο ρέφερι. Ο Σλάβκο Βίντσιτς ουσιαστικά μπορεί να κριθεί μόνο στη φάση του 29′ που δε δίνει το πέναλτι στον Ποντένσε από τον Λονγκ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να διαχειριστεί το γκολ που δέχθηκε στο 33′ με το πέναλτι του Γουντ και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε στο μισό γήπεδο την Μπέρνλι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει καθαρή νίκη και να χάσει ευκαιρίες να πάρει και σκορ πρόκρισης. Ομως το πρόσημο είναι θετικό κόντρα σε ομάδα της Premier League.

Oι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (84′ Ανσαριφάνρτ), Φορτούνης (88′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο.
ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάιτς): Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκουντμουντσον (76′ Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62′ Ταρκόφσκι), Χέντρικ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66′ Λένον), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ

gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί