Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Αυγούστου,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η συνεδρίαση της ανασυγκροτημένης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέματα προς γνωμοδότηση, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν επίσης, μέλη της ΔΕΔ και  εκπρόσωποι φορέων (Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ΤΕΙ Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,  Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης κ.ά), Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου, πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, καθώς και δημότες.

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της διαδικασίας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι δημόσιες διαβουλεύσεις αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή μας, όπως έχουμε αποδείξει ήδη πολλές φορές. Θεωρούμε, όχι απλώς χρήσιμη, αλλά απαραίτητη την ευρεία συμμετοχή φορέων, κοινωνικών εταίρων, ιδρυμάτων επιμελητηρίων μα και δημοτών στην διαμόρφωση κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της πόλης. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις που θα κατατεθούν για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του 2019».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάστηκαν συγκεντρωτικά στοιχεία του προσχεδίου του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος για το 2019 από στελέχη του Δήμου, συσχετισμένα πάντα με τα επιμέρους θεματικά στρατηγικά πλαίσια και τις αστικές ταυτότητες: Έξυπνος, Ανθεκτικός Δήμος με ισχυρή Πολιτιστική – Τουριστική Ταυτότητα, Τόπος συνάντησης 5+1 πολιτισμών. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους και δόθηκε εύλογο χρονικό διάστημα για προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης.

Το τελικό σχέδιο που θα προκύψει και από την διαβούλευση, αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Νοέμβριο του 2018.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί