Καταγγέλλουν πλήθος πολεοδομικών αυθαιρεσιών και παρανομιών επιχειρηματία

Πλήθος πολεοδομικών αυθαιρεσιών αλλά και καταπάτηση δημόσιων χώρων από συγκεκριμένο επιχειρηματία στην Οία της Σαντορίνης φέρνει στο φως έγγραφο του Δήμου Θήρας (8.8.2018, αριθμός πρωτοκόλλου 5590) που κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουλή οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιος, Αν. Συρίγος και Ν. Μανιός.

Ο δήμος, απαντώντας σε προγενέστερη επιστολή και καταγγελία του επιχειρηματία, επισημαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν προβεί σε ελέγχους υποχρεωτικά κατόπιν διαμαρτυριών και καταγγελιών για πολεοδομικά θέματα και ζητήματα ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά παραθέτει τον κατάλογο των ευρημάτων των ελεγκτικών υπηρεσιών του δήμου. Ήτοι:

* “Καθ’ υπέρβαση της άδειας οικοδομικές εργασίες στο πρώην ξενοδοχείο ‘Φρεγάτα’ με συνέπεια τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών.

* Την καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου στον οικισμό Θόλος της Οίας και την παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών για την αποκατάστασή του.

* Τη λειτουργία, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) χωρίς άδεια.

* Την επιβολή προστίμου και τη σφράγιση μίας εκ των επιχειρήσεών σας για φορολογικούς λόγους.

* Την καθ’ υπέρβαση της άδειας εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην πλατεία Δημοτικού Σχολείου και τη διακοπή εργασιών κατόπιν εντολής της ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης).

* Την καταστροφή και την καταπάτηση δημοτικού κήπου στην Οία.

* Τις πολεοδομικές υπερβάσεις στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Catch, όπως διάνοιξη εισόδου στο υπόγειο με ταυτόχρονη καταστροφή δημοτικού τοιχίου αντιστήριξης και κήπου.

* Την κάλυψη στο σύνολό του τού ακάλυπτου χώρου και τη μετατροπή του σε στεγασμένο.

* Τη χρήση μουσικών οργάνων στην οροφή του κτηρίου του παραπάνω καταστήματος χωρίς την προβλεπόμενη άδεια μουσικής.

* Τη μετατροπή της πλατείας του Δημοτικού Σχολείου Οίας από πλατεία κοινής χρήσης σε πολύχρωμο κλαμπ -τύπου Las Vegas- στερώντας από τους πολίτες την πρόσβαση και τη δυνατότητα συγκέντρωσης σε περίπτωση κινδύνου καθώς η εν λόγω πλατεία είναι ενταγμένη στον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας του Δήμου Θήρας”.

Ο δήμος καθιστά σαφές στον επιχειρηματία ότι η προσπάθειά του να προσδώσει προσωπική χροιά στις εν λόγω υποθέσεις στοχοποιώντας πρόσωπα για τους ελέγχους που οι υπηρεσίες του δήμου εκτελούν, αποσκοπώντας στον εκφοβισμό τους ώστε να αποφύγει τους ελέγχους, είναι ποινικά κολάσιμη και επιεικώς απαράδεκτη. Ταυτόχρονα, εγκαλεί τον επιχειρηματία για παράβαση των προστατευτικών Προεδρικών Διαταγμάτων του οικισμού της Οίας, για ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον, που προσβάλλουν την αισθητική και καταστρέφουν τη βραβευμένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου.

Το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στους αρμόδιους υπουργούς, στους βουλευτές Κυκλάδων, στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, στην Εισαγγελία Νάξου, στο εκεί αστυνομικό τμήμα κ.λπ. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την αναφορά τους ζητούν απαντήσεις από τους υπουργούς Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Ιουλίου υπάλληλος της Πολεοδομίας Θήρας δέχτηκε επίθεση – ξυλοδαρμό, όπως και άλλοι υπάλληλοι της υπηρεσίας και ιδιώτες μηχανικοί που έτυχε να βρίσκονται εκεί.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί