Έρχεται νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σικάγο το 2019

Η American Airlines, στο πλαίσιο της επέκτασης της συνεργασίας της με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και ανταποκρινόμενη στην ισχυρή δυναμική της ελληνικής αγοράς, ανακοίνωσε την απευθείας σύνδεση Αθήνα – Σικάγο, με ισχύ από την ερχόμενη θερινή περίοδο (3 Μαΐου – 2 Οκτωβρίου 2019).
Οι καθημερινές πτήσεις θα εκτελούνται με το υπερσύγχρονο Boeing 787 Dreamliner και αναμένεται να προσφέρουν περίπου 70.000 νέες αεροπορικές θέσεις. Αυτή θα είναι η δεύτερη σύνδεση / δρομολόγιο της εταιρείας με την Ελλάδα / Αθήνα, μετά και το δρομολόγιο Φιλαδέλφεια – Αθήνα. Σημειώνεται ότι η αγορά της Β. Αμερικής καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία με τους επιβάτες για αναψυχή ή επαγγελματικό ταξίδι στο +40% μέχρι και τον Ιούλιο 2018, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΑΑ “Ελ.Βενιζέλος”.
Το εγχείρημα είχε διαρρεύσει στον τύπο τον Οκτώβριο 2017, όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, που συνόδευε τότε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, είχε αποκαλύψει ότι η Έλενα Κουντουρά βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες για τη δρομολόγηση νέα σύνδεσης από τις ΗΠΑ, τονίζοντας εμφατικά τότε ότι:
 “Πιστεύω ότι το θέμα θα το πάρει η Έλενα Κουντουρά στα χέρια της”.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την ΕΡΤ:
<iframe src=”https://www.youtube.com/embed/xuUIxrpeneY” width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”></iframe>
Οι διαπραγματεύσεις αυτές έγιναν πέρυσι με εκπροσώπους των United και American Airlines, οι οποίοι δεν έκρυβαν τότε το ενδιαφέρον τους για τη δρομολόγηση αρχικά για το διάστημα της αυξημένης τουριστικής ζήτησης Μαρτίου – Οκτωβρίου νέας απευθείας σύνδεσης Αθήνας-Σικάγο. Αμφότερες οι δύο αεροπορικές είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες από τις πολύ υψηλές πληρότητες της πτήσης Αθήνα-ΝΥ/Φιλαδέλφεια και ήδη κάνουν κινήσεις για να επεκτείνουν το πτητικό τους έργο καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, μετά και την τεράστια επιτυχία που σημειώνει και η αντίστοιχη πτήση της Emirates.
Τελικά, η American επέλεξε να προχωρήσει πρώτη και να αποκαταστήσει δεκαετίες μετά την Ολυμπιακή τη σύνδεση Αθήνας-Σικάγου. Κομβικό ρόλο στην απόφασή της έπαιξε η τεράστια επιτυχία της φιλοξενίας του διεθνούς συνεδρίου των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ASTA Destination Expo 2018 τον Απρίλιο στην Αθήνα, κατόπιν πρωτοβουλίας της Υπουργού Τουρισμού, όπου οι συμφωνίες που κλείστηκαν οδήγησαν στην κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για διακοπές Αμερικανών στην Ελλάδα. Υπολογίζεται από την αγορά της Βόρειας Αμερικής συνολικά το 2018 θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα περισσότεροι από 1,5 εκατ. επισκέπτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί