Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας ο σκηνοθέτης Σεντσόφ

Ο φυλακισμένος στη Ρωσία, επειδή αντιτάχθηκε στην προσάρτηση της Κριμαίας, Ουκρανός σκηνοθέτης Ολεγκ Σεντσόφ, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από 100 ημέρες απεργίας πείνας. Σύμφωνα με την οικογένειά του, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και η υγεία του επιδεινώνεται.

Ο Σεντσόφ κατηγορήθηκε για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη το 2015, καταδίκη την οποία οι υποστηρικτές και η οικογένειά του αποδίδουν σε πολιτικά κίνητρα, λόγω των θέσεων που εξέφρασε ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την αδελφή του, Νατάλια Καπλάν, αν και η οικογένειά του δεν έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης της υγείας του, ενημερώθηκε ότι ο Νεμτσόφ νοσηλεύεται σε ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, εκπρόσωπος των φυλακών αρνήθηκε την πληροφορία επιδείνωσης της υγεία του Ουκρανού σκηνοθέτη, λέγοντας ότι του έχουν ήδη δοθεί διατροφικά συμπληρώματα.

Ο Σεντσόφ κάνει απεργία πείνας ζητώντας την απελευθέρωσή του και την απελευθέρωση ακόμη 64 Ουκρανών από ρωσικές φυλακές, που έχουν καταδικαστεί όπως υποστηρίζουν με πολιτικά κίνητρα.

Σήμερα, περίπου 50 άνθρωποι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Κίεβο, ζητώντας την απελευθέρωσή του, ενώ πριν από μία εβδομάδα, περίπου 100 προσωπικότητες του κινηματογράφου και της τέχνης, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Γαβράς, ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να μεσολαβήσει για τη διάσωση του Ουκρανού σκηνοθέτη.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί