Παρέμβαση στην πρεσβεία της Αυστρίας, στη Βασιλίσσης Σοφίας 4, πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας», σύμφωνα με κείμενο που αναρτήρθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την αστυνομία να δηλώνει άγνοια.

Σύμφωνα με το κείμενο, η αναρχική ομάδα διαμαρτύρεται τη θέσπιση 12ωρης ημερήσιας εργασίας ή 60ωρης εβδομαδιαίας εργασίας από την αυστριακή Βουλή.

«Η τροπολογία αυτή φέρεται να πέρασε μάλλον αναίμακτα παρά τα εργασιακά κεκτημένα που καταπατεί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν δείχνει να επηρεάζεται ούτε από τη διεθνή κατακραυγή ούτε από τους 100.000 διαδηλωτές που έδειξαν την αντίθεση τους σε πορεία στη Βιέννη. Τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές ακολούθησαν αντεργατικές, όπως γίνεται άλλωστε τις περισσότερες φορές. Η Αυστρία έχει κληθεί να παίξει τον ακροδεξιό ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη,καλύπτοντας την πολιτική υποκρισία της Γερμανίας και των άλλων χωρών».

«Τέτοιες προκλήσεις προς την εργατική τάξη, δεν θα μένουν αναπάντητες», προειδοποιεί ο «Ρουβίκωνας» και υπογραμμίζει:

«Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε σήμερα να παρέμβουμε στη πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν μας αφήνουν αδιάφορους όταν απευθύνονται σε άλλους λαούς».