Διεθνής αποτροπιασμός: Περίπου 1.000 παιδιά έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς- Στη δημοσιότητα τα ονόματα των ιερέων

Σοκ και αποτροπιασμό στη διεθνή κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις ότι τουλάχιστον 1.000 παιδιά είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από περίπου 300 ιερείς των οποίων τα εγκλήματα συγκαλύφθηκαν από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Μετά από έρευνα των εισαγγελικών Αρχών της Πενσιλβάνια, δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των ιερέων που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, αν και “σχεδόν όλα τα αδικήματα” έχουν παραγραφεί και δεν είναι δυνατόν να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Εξαιρούνται δύο ιερείς, που έχουν διωχθεί, εκ των οποίων ο ένας για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων σε παιδιά με πιο πρόσφατη το 2010.

“Οι ιερείς βίαζαν μικρά αγόρια και κορίτσια και οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας δεν έκαναν τίποτα. Επί δεκαετίες”, αναφέρεται στην έκθεση όπου αναγνωρίζεται πάντως ότι “πολλά πράγματα άλλαξαν τα τελευταία 15 χρόνια”. Οι δύο ποινικές διώξεις ωστόσο δείχνουν ότι “η κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της Εκκλησίας δεν έχει εξαλειφθεί”.

Επίσκοποι και καρδινάλιοι προστατεύτηκαν και “πολλοί, ορισμένοι εκ τον οποίων κατονομάζονται στην έκθεση, πήραν προαγωγή. Όσο δεν αλλάζει αυτή η πρακτική, πιστεύουμε ότι είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να κλείσουμε το κεφάλαιο των σεξουαλικών σκανδάλων στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία”.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της York Daily Record (https://eu.ydr.com/story/news/2018/08/14/pa-grand-jury-report-catholic-clergy-sexual-abuse-names-details-catholic-dioceses/948937002/) δημοσιεύονται μάλιστα τα ονόματα των ιερέων αλλά και σε ποιες εκκλησίες υπηρέτησαν.

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί