Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue Star Paros

Στις 2:15 τα ξημερώματα αναχώρησε τελικά από το λιμάνι της Σύρου με 1.131 επιβάτες, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros που χθες στις 7 το απόγευμα κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του, παρασύρθηκε εξαιτίας ισχυρών πλευρικών ανέμων, με αποτέλεσμα ο δεξιός πρυμναίος καταπέλτης επιβατών, η ανύψωση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί, να προσκρούσει στο λιμάνι και να προκληθεί ζημιά.

Από τη πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ 225 επιβάτες του πλοίου από τους συνολικά 1.356, κατόπιν αιτήματός τους, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο “Νήσος Μύκονος” στις 22:50 το βράδυ.

Το Blue Star Paros κατόπιν ολοκλήρωσης εργασιών προσωρινής επισκευής / αποκατάστασης ζημιάς δεξιού πρυμναίου καταπέλτη επιβατών και κατάθεσης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα,του επετράπη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο απόπλους.

Το πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Μυκόνου και Τήνου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά, επέβαιναν χίλιοι τριακόσιοι πενήντα έξι (1.356) επιβάτες, εκατόν εβδομήντα οχτώ (178) Ι.Χ οχήματα, τριάντα οχτώ (38) δίκυκλα και οχτώ (8) φορτηγά.

 

Δείτε επίσης

Ακινητοποιημένο στη Σύρο το «Blue Star Πάρος»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί