Οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση

Περίπου το 94% των 111 ειδών και υποείδων των λεμούριων απειλούνται με εξαφάνιση από την πατρίδα τους, τη Μαδαγασκάρη. Από τα υπόλοιπα είδη, μόνο έξι δεν αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης, σύμφωνα με τον κατάλογο των απειλούμενων ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Ο Διευθυντής Παγκόσμιας Διατήρησης της Άγριας Ζωής, Russ Mittermeier, δήλωσε ότι ο «πολύ υψηλός κίνδυνος εξαφάνισης των λεμούριων της Μαδαγασκάρης θα σήμαινε σοβαρές απειλές για τη βιοποικιλότητα της Μαδαγασκάρης στο σύνολό της».

Από τις σημαντικότερες απειλές που έχει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο είδος είναι η καταστροφή του τροπικού δασικού οικοτόπου τους από τη γεωργία, την αποψίλωση των δασών, την παραγωγή ξυλοκάρβουνου και την εξόρυξη. Αλλά και το κυνήγι τους και η αιχμαλωσία τους για εμπόριο κατοικιδίων αποτελεί μεγάλη απειλή του είδους.

Σε συνέντευξή του στο BBC News, ο Mittermeier σχολίασε: «Όλο και περισσότερο, βλέπουμε μη βιώσιμα επίπεδα λαθροθηρίας, όπως το εμπορικό κυνήγι του είδους των λεμούριων που πιθανώς καταλήγει σε τοπικά εστιατόρια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί