Εξηγήσεις ζητεί η Μόσχα για την άρνηση βίζας από την Αθήνα σε Ρώσους κληρικούς

Αρκετοί ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διαμαρτύρονται τις τελευταίες ημέρες ότι το ελληνικό προξενείο δεν τους δίνει βίζα εισόδου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα είπαν στο BBC αφορμή είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσική Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης λόγω της ενδεχόμενης δημιουργίας αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Ιερέας που ήθελε να πάει με την οικογένειά του στο Άγιον Όρος καταγγέλλει ότι η αίτησή του απερρίφθη δύο φορές ενώ εγκρίθηκε της γυναίκας του και των έξι παιδιών του.

Σύμφωνα με το Sputnik. η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση σχετικά με τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας στους κληρικούς.

Όπως επεσήμανε η κυρία Ζαχάροβα, «έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά». Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», πρόσθεσε.

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί