Υεμένη: Δεκάδες νεκροί από επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε παιδιά

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε παιδιά στη βόρεια Υεμένη, ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στην εμπόλεμη αυτή χώρα.

«Μετά την επίθεση σήμερα το πρωί εναντίον λεωφορείου που μετέφερε παιδιά σε μια αγορά της Ντάχιαν στο βόρειο τμήμα της Σαάντα, ένα νοσοκομείο που υποστηρίζεται από τη ΔΕΕΣ δέχθηκε δεκάδες τραυματίες αλλά και νεκρούς που μεταφέρθηκαν εκεί», ανακοίνωσε η οργάνωση μέσω Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τον χαρακτήρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πρόσθεσε η ΔΕΕΣ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massirah των ανταρτών Χούτι, που ελέγχουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, μετέδωσε ότι 39 είναι οι νεκροί και 51 οι τραυματίες «παιδιά στην πλειονότητά τους».

Σύμφωνα με το Al-Massirah, επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή του υπό σαουδαραβική διοίκηση συνασπισμού ο οποίος επιχειρεί στην Υεμένη υποστηρίζοντας τις δυνάμεις της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει αντίδραση του εκπροσώπου του συνασπισμού στην κατηγορία αυτή.   Την περασμένη Πέμπτη, τουλάχιστον 55 πολίτες σκοτώθηκαν και 170 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, σύμφωνα με την ΔΕΕΣ.

Η στρατηγικής σημασίας πόλη Χοντέιντα ελέγχεται από τους Χούτι, οι οποίοι επίσης απέδωσαν στον συνασπισμό την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές. Ο συνασπισμός κατηγόρησε από την πλευρά του τους αντάρτες ότι εκείνοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις.

Ο πόλεμος στην Υεμένη μετρά ήδη 10.000 νεκρούς μετά την επέμβαση του συνασπισμού τον Μάρτιο του 2015 και έχει προκαλέσει τη “χειρότερη ανθρωπιστική κρίση” παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

lifo.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί