«Γιορτές Ρόκκας 2018»

Οι Γιορτές, μια εμπειρία ζωής…

ένα αυγουστιάτικο «ταξίδι» εκδηλώσεων, που όποιος το ζει, τον συντροφεύει για πάντα.

Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρόκκας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεράς, το Δήμο Κισσάμου και το Δήμο Πλατανιά πραγματοποιείται η 6η επετειακή διοργάνωση, των ΓΙΟΡΤΩΝ ΡΟΚΚΑΣ, μία συνάντηση της κοινωνίας και του πολιτισμού στα χωριά Ρόκκα και Κερά στην Κίσσαμο Χανίων, από 8 έως 26 Αυγούστου 2018. Οι Γιορτές, αποτελούν ένα κάλεσμα για να ανακαλύψει ο κάθε επισκέπτης τον τόπο και τους ανθρώπους, να αναπτύξει σχέσεις, να νιώσει και να ζήσει ως αληθινός θεατής, φίλος ή συμμέτοχος. Οι Γιορτές Ρόκκας συνεχίζονται με:

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19:00 και 00:00 / Κερά / Θέατρο

Κερά Μια Σκηνή

Ένας πολυσυλλεκτικός θίασος καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπει όλο το χωριό σε παραστατική σκηνή. Η δράση «Κερά Μια Σκηνή» περιλαμβάνει ελληνικά κείμενα από όλες τις χρονολογικές περιόδους, με αποσπάσματα θεατρικών έργων που διατρέχουν τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας απο τον 17ο αι. έως και σήμερα.  Οι δράσεις θεάτρου για παιδιά ξεκινούν από τις 18:00 το απόγευμα διαρκούν μέχρι τις 21:00. Τα θεατρικά δρώμενα ξεκινούν στις 19:00 κι ολοκληρώνονται στις 00:00. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το χωριό ανά πάσα στιγμή από τις 17:30 και μετά.

Χρηστικά προτεινόμενα: μαξιλάρι, αθλητικά παπούτσια, ζακέτα.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 9:00-15:00 / τόπος εκκίνησης Κίσσαμος

Διαδρομή Ανακάλυψης

Μια διαδρομή ανακάλυψης των χωριών και της μοναδικότητας τους μέσα από τις γεύσεις και τη μοναδική ομορφιά τους. Οι επισκέπτες, με λεωφορεία, πραγματοποιούν διαδρομή στην περιοχή και κάνουν στάσεις σε οινοποιεία, τυροκομεία και ντόπιες επιχειρήσεις.

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 21:00 / Πλατεία Ρόκκας / Μουσική

Όπως λαλούν τα μαντολίνα

Από την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας. Ο ήχος του μαντολίνου όπως ταξίδεψε μέσα από τα μπαρόκ σαλόνια της Ευρώπης, πέταξε πάνω από τα ναπολιτάνικα αμπέλια, μέσα σε ιταλικές ταραντέλες και άφησε το στίγμα του στα Επτάνησα, στην Κρήτη και στις άλλες φιλόξενες γωνιές της Μεσογείου.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ πέρας προσέλευσης 20:30

Συμφωνική Συναυλία / Αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας / Κλασική Μουσική

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε διεύθυνση του διακεκριμένου Έλληνα αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, με έργα του Θεοδωράκη, Ντβόρζακ, Πονκιέλι και Μπραμς. Μια φαντασμαγορική εκδήλωση τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στη μεγάλη εξέδρα της ακρόπολης του χωριού Ρόκκα.

Σολίστ: Κωνσταντής Σφέτσας, τσέλο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

  • 6-17 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ Εργαστήριο Λιθοξόων / Yπεύθυνη εργαστηρίου: Ασπασία Παπαδοπεράκη/ Εισηγητής: Γιώργος Μαρτσάκης / Για Νέους και Ενήλικες

Ώρα: 10:00-14:00

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το εργαστήριο λιθοξόων της Ασπασίας Παπαδοπεράκη, προσελκύοντας καλλιτέχνες και επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας στα χωριά. Αυτή τη φορά, μαθητές περασμένων ετών καθοδηγούν τους νέους συμμετέχοντες για να δημιουργήσουν ένα μικρό πυρήνα λιθοξόων, οι οποίοι και θα αποτελέσουν τη βασική ομάδα υποστήριξης του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής για το 2019.

  • 7-17 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ

Εργαστήριο Ψηφιδωτού / Εισηγητής: Κούλα Μπορμπουδάκη / Για Ενήλικες

Ώρα: 15:00-18:00

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ψηφιδωτού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του ψηφιδωτού και την εξέλιξη του στην περιοχή της Κισάμου. Σε επίπεδο πρακτικής, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνικές κατασκευής ενός ψηφιδωτού και να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα έργο από μάρμαρο και γρανίτη.

  • 13 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ: Σεμινάριο Google

Ώρα: 20:00

  • 17-22 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ

Εργαστήριο Κλασικού Μαντολίνου & Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων

Ώρες: 9:30-13:00 , 17:00-21:00

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας προσκαλεί φέτος τον διεθνούς φήμης Ιταλό συνθέτη και μαέστρο Claudio Mandonico, για να παρουσιάσει, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, ένα νέο πρόγραμμα σε μια τελική συναυλία, δουλεύοντας εντατικά όλη την εβδομάδα, στα πρότυπα ευρωπαϊκών ορχηστρών του είδους. Επιπλέον, με την καθοδήγηση του Γιώργου Γουμενάκη στα μαθήματα μαντολίνου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν ένα κλασικό ρεπερτόριο και να γευτούν την αίσθηση μουσικής πληρότητας που μπορεί να προσφέρει μια πρόβα ορχήστρας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές ωδείων και μουσικών σχολείων με γνώσεις οργάνων μαντολινάτας (μαντολίνο, μαντόλα, μαντολοντσέλο, κιθάρα)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί