12 συλλήψεις στην Πρέβελη

Στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε, χθες (08.08.2018) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και της παράνομη κατασκήνωση. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί (4 άνδρες και μία γυναίκα)  ηλικίας από 32 έως 55 ετών και επτά αλλοδαποί (6 άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 37 έως 50.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί