Έγινε και αυτό στην Τουρκία: Τι έκανε ένας απελπισμένος αγρότης για να γλυτώσει τον στρατό

Αποφασισμένος να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία είναι ο 28χρονος αγρότης, Εμρέ Μποσταντζί, από την τουρκική επαρχία Τσορούμ και θα μεταχειριστεί κάθε τρόπο να το πετύχει, ακόμη και να ξεπουλήσει την περιουσία του, η οποία περιλαμβάνει… και την καμήλα του.

Έτσι, έβγαλε στο σφυρί το… κατοικίδιό του στο διαδίκτυο προκειμένου να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία.

«Αυτό είναι το αγαπημένο μου ζώο, αλλά πρέπει να το πουλήσω. Χρειάζομαι μετρητά για πάρω απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία», είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο πατέρας του αγόρασε την εξάχρονη λευκή αραβική καμήλα γι’ αυτόν σε ένα τοπικό παζάρι πριν από πέντε χρόνια.

Ο νεαρός αγρότης είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που περίμεναν εδώ και καιρό ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για να απαλλαγούν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, καθώς με βάση την τουρκική νομοθεσία, όλοι οι άνδρες 19 έως 45 ετών έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν στον στρατό για 12 μήνες.

Σύμφωνα όμως με έναν πρόσφατο νόμο, οι άνδρες που έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1994 μπορούν να υπηρετήσουν μόλις 21 ημέρες καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες (περίπου 2.463 ευρώ).

Η τιμή που έχει ορίσει ο Μποσταντζί για την πώληση της καμήλας του είναι 20.000 τουρκικές λίρες και σύμφωνα με τον ίδιο το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί