Απολογιστική – εκλογική γενική συνέλευση του ινστιτούτου ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών

Η ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης πορείας και μια καινούργια αρχή

Ύστερα από τέσσερα χρόνια πλούσιας και δημιουργικής δραστηριότητας, το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών προετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα. Είναι η ώρα της συλλογικής αποτίμησης της έως τώρα δράσης, αλλά και η ώρα του σχεδιασμού και της ανανέωσης, για μια ακόμα πιο δημιουργική, ελπιδοφόρα και καρποφόρα πορεία του Ι.Α.Κ.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει την πραγματοποίηση τακτικής Απολογιστικής – Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, στις 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Σε συνέχεια της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν και οι προβλεπόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του Ι.Α.ΚΕ. για την προσεχή τετραετία.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια λειτουργίας του Ι.Α.Κ.Ε. απέδειξαν ότι το εγχείρημα από τη φύση του ήταν εξαιρετικά φιλόδοξο αλλά και ενδιαφέρον. Όλοι όσοι συμμετείχαν σ’ αυτό και συμπορεύτηκαν μαζί μας διαπίστωσαν από πρώτο χέρι την πραγματικότητα και τις δυσκολίες που χρειάστηκε να διαχειριστεί ένας τέτοιος φορέας, ιδιαίτερα σ’ ένα περιβάλλον και μια εποχή με εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, που δεν ευνοούν τις πρωτοβουλίες αυτού του είδους. Ωστόσο, το Ι.Α.Κ.Ε. σ’ αυτό το πλαίσιο ήρθε να πάρει θέση, υποστηρίζοντας ότι μέσα από τη δράση και τον προβληματισμό που ανέπτυξε μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ουσιαστικές απαντήσεις στα καίρια και ζωτικής σημασίας διακυβεύματα, που αποτελούν αποτέλεσμα ή αιτία του όποιου κοινωνικού συγκείμενου.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό αυτής της δράσης, μπορεί να αναφερθεί ότι το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, μέσα σε τέσσερα χρόνια, πραγματοποίησε τέσσερα πολύ επιτυχημένα Επιστημονικά Συνέδρια και οργάνωσε εκδηλώσεις, ημερίδες και συμπόσια, όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού. Επιπρόσθετα, συμμετείχε με συμπόσια και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας σε άλλα συνέδρια στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία και την Αυστρία. Στις δράσεις αυτές έχουν συνεργαστεί και συμμετάσχει πολλοί αξιόλογοι συλλογικοί φορείς και ιδρύματα, ακαδημαϊκοί από διάφορα ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, καθώς και πλήθος ερευνητών, επιστημόνων, στελεχών της αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης αλλά και εκπαιδευτικοί, μελετητές σε θέματα ανάπτυξης, σχεδιασμού, καινοτομίας, αειφορίας, πολιτιστικής διαχείρισης και επικοινωνίας, εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλη τη χώρα. Τα τέσσερα συνέδρια, που διοργανώθηκαν ανά έτος, αποτέλεσαν κάθε φορά ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας του Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικά και λειτουργικά συνθήκες έχουν ήδη εκδοθεί τα Πρακτικά των τριών πρώτων συνεδρίων, ενώ σε διαδικασία ολοκλήρωσης βρίσκεται η έκδοση των Πρακτικών και του 4ου Συνεδρίου. Πρόκειται για κατακτήσεις που προέκυψαν με συλλογική έμπνευση και προσπάθεια, μέσα από τη δράση όλων των μελών του Ι.Α.Κ.Ε., των συνεργατών και των εθελοντών του, που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν το υστέρημα του χρόνου τους, ώστε να γίνει πραγματικότητα το κοινό όραμα. Η Πρόεδρος και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου δηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους προς όλους, καθώς επίσης την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνονται, επειδή είχαν την ευκαιρία να ηγηθούν αυτής της υπέροχης συλλογικής προσπάθειας.

Το έργο που παράχθηκε έως τώρα και η ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ανοίγει προοπτικές για περισσότερο δυναμικές πρωτοβουλίες και για διεύρυνση των οριζόντων του Ι.Α.Κ.Ε. πέρα από τα στενά όρια της Κρήτης και, ας φαίνεται τολμηρό, πέρα από τα όρια της χώρας μας. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το ενδιαφέρον και οι προσδοκίες όλων συνεχώς αυξάνονται. Οι όροι που έχουν διαμορφωθεί είναι ακόμα πιο ευνοϊκοί και ευοίωνοι για τη συνέχεια. Η περαιτέρω ανοδική πορεία προϋποθέτει, ωστόσο, την ανανέωση σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο. Βασική προϋπόθεση είναι η μαζική συμμετοχή των μελών του Ι.Α.Κ.Ε. στη Γενική Συνέλευση της 5ης Σεπτεμβρίου και η συμβολή τους με την κατάθεση προτάσεων για τον προγραμματισμό της δράσης του.

Σύμφωνα με τα άρθρα 6, 13, 14, 15, 16, 17, 27 και 28 του Καταστατικού, καλούμε τα μέλη του Ι.Α.Κ.Ε. που επιθυμούν να είναι υποψήφια για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την υποψηφιότητά τους, έως την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, στο mail του Ι.Α.Κ.Ε.: iakekriti@gmail.com

 

Επίσης, καλούμε όλα τα μέλη του Ινστιτούτου:

 

  • να συμμετάσχουν στην τακτική Απολογιστική – Εκλογική Γ.Σ. που θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου 2018, στις 17:00 έως 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, και
  • να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης και ώρα 19:00 έως 21:00

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί