Προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στο ακτινολογικό του ΠΑΓΝΗ

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων για τα προβλήματα στο ακτινολογικό του ΠΑΓΝΗ από την έλλειψη προσωπικού:

Εδώ και αρκετά χρόνια ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακτινολογικό τμήμα είναι η έλλειψη προσωπικού. Η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό, διαχρονικά αντιμετωπίζονταν με συμβασιούχους που ναι μεν δίνει μια προσωρινή ανακούφιση στους εργαζόμενους, όμως δε δίνει λύση στο πρόβλημα.

  • Συγκεκριμένα έχει πολύ λιγότερους εργαζόμενους από τις πραγματικές ανάγκες. 15 μόνιμοι εργαζόμενοι (εκ των οποίων ο ένας είναι σε άδεια ανατροφής) και 4 συμβασιούχοι (επικουρικοί και ΟΑΕΔ), οι οποίοι καλύπτουν 2 αίθουσες για απλές ακτινογραφίες, μία αίθουσα για μαστογραφίες, μία αίθουσα για μέτρηση οστικής πυκνότητας (DEXA) και πανοραμικές, μία αίθουσα για τις ακτινογραφίες στα ΤΕΠ, τις αίθουσες με τα ακτινοσκοπικά μηχανήματα στα ορθοπεδικά και άλλα χειρουργεία και τα φορητά ακτινολογικά μηχανήματα ανά κλινικές και μονάδες.
  • Το προσεχές διάστημα, το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος θα μειωθεί και άλλο καθώς θα αποχωρήσουν δύο ακόμη άτομα με παραίτηση και άδεια ανατροφής.
  • Λειτουργεί καθημερινά σε κυκλικό ωράριο για τα περισσότερα από τα παραπάνω – εκτός από κάποιες εξετάσεις (μαστογραφίες 4 φορές την εβδομάδα, DEXA και πανοραμικές 3 φορές την εβδομάδα) γιατί δεν υπάρχει τεχνολόγος.
  • Το απόγευμα λειτουργεί με 1 τεχνολόγο σε ημέρα μη εφημερίας, που πολλές ώρες από την βάρδια του είναι στο χειρουργείο με αποτέλεσμα το τμήμα να υπολειτουργεί.
  • Τα σαββατοκύριακα σε ημέρα εφημερίας στην πρωινή βάρδια δεν υπάρχει τεχνολόγος στο τμήμα για τους ασθενείς των κλινικών με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ακτινολογικό των επειγόντων με ότι αυτό συνεπάγεται. Το ίδιο συμβαίνει και με την βραδινή βάρδια τις μέρες που εφημερεύει το νοσοκομείο.
  • Υπάρχουν παλιά μηχανήματα στο ακτινολογικό των ΤΕΠ (το εμφανιστήριο λειτουργεί με χημικά) που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τον εργαζομένων.
  • Είμαστε στα μέσα του έτους και απομένει να δοθούν πάνω από 600 ημέρες άδειας και ρεπό του 2017 και 2018.

Επομένως, όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την ελλιπή εξυπηρέτηση των ανθρώπων που προσέρχονται στο ακτινολογικό τμήμα και, δυστυχώς γι’ αυτούς, πέρα από τα προβλήματα υγείας τους, έρχονται αντιμέτωποι και με μεγάλες ουρές αναμονής και φυσικά με πολλαπλούς κινδύνους.

Απαιτούμε: 

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος,
  • Να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό σε όλες τις βάρδιες ώστε να μπορούν να δουλεύουν με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύουν από την ένταση και το φόρτο της εργασίας, ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι ασθενείς.
  • Να μπορεί το τμήμα να δουλεύει με πλήρη ανάπτυξη καθημερινά (μαστογραφίες, πανοραμικές και DEXA), για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασθενών.
  • Να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό και οι άδειες σε εύλογο χρονικό διάστημα και εντός του 2018.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί