Μήνυση για τη φονική πυρκαγιά από την Ζ. Κωνσταντοπούλου

Μηνυτήρια αναφορά για την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωσταντοπούλου, μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της κίνησης, Διαμαντή Καραναστάση.

Με αυτή στρέφονται, όπως είπε και σε δήλωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου, σε βάρος κυβερνητικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, των οποίων πράξεις και παραλείψεις συνδέονται αιτιωδώς με τον θάνατο δεκάδων πολιτών κατά την πυρκαγιά.

Μέσα στις 17 σελίδες της αναφοράς περιγράφεται, κατά την κ. Κωνσταντοπούλου, σειρά αξιόποινων κακουργηματικών πράξεων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή κι έκθεση κατά συρροή, από την οποία επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας.

INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

«Παρά τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον Πρωθυπουργό, οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης» αναφέρει η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με την πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία οι επικοινωνίες που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή, προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συντρέχει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.

Οι εισαγγελείς φέρονται να αποκόμισαν χρήσιμα συμπεράσματα από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στην καμένη περιοχή την προηγούμενη Παρασκευή, για έξι και πλέον ώρες, παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

 ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί