Κλήθηκε στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Ελληνας πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό ΥΠΕΞ προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις «μη φιλικές» ενέργειες της Αθήνας έναντι της Ρωσίας, όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την απέλαση των δύο διπλωματών.

Επίσης, ενημερώθηκε για τα μέτρα ενάντια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης των Ελλήνων διπλωματών ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας νωρίτερα τον Ιούλιο.

Εκείνος, από την πλευρά του, παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση της Μόσχας προκλήθηκε μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων αφού όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι διπλωμάτες σχεδίαζαν να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί