Έφυγε από τη ζωή ο «σεφ του αιώνα»

Την τελευταία πνοή, σε ηλικία 73 ετών άφησε ο διάσημος Γάλλος σεφ, Ζοέλ Ρομπουσόν, νικημένος από τον καρκίνο.

Καταξιώθηκε στο ρεστοράν του, το Jamin στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κι ήταν ο μέντορας γνωστών σεφ όπως ο Ερίκ Ριπέρ και ο Γκόρντον Ράμσεϊ. Έχει κερδίσει 32 αστέρια Michelin, τα περισσότερα στον κόσμο.

Ονομάστηκε «Σεφ του Αιώνα» το 1989 από τον διάσημο κατάλογο εστιατορίων Gualt Millau. Είχε πάνω από δέκα γκουρμέ εστιατόρια σε τρεις ηπείρους, από το Τόκιο, την Μπανγκόγκ και τη Σαγκάη, μέχρι το Μονακό και το Λας Βέγκας κι ήταν γνωστός για τη συνεχή του καινοτομία, την τελειομανία του, τη χρήση λίγων σχετικά υλικών και την αποχή του από τις ακρότητες της γαλλικής nouvelle cuisine.

«Για να μιλήσουμε για τον Ζοέλ Ρομπουσόν ως μάγειρα είναι λίγο σαν να λέμε τα αυτόνητα: ότι δηλαδή ο Πάμπλο Πικάσο είναι ζωγράφος, ο Λουτσιάνο Παβαρότι τραγουδιστής, ο Φρεντερίκ Σοπέν πιανίστας» , έγραψε η Πατρίτσι Γουέλς, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «L”Atelier de Joel Robuchon»

«Οσο γερνώ, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι την αλήθεια: όσο πιο απλή είναι μια τροφή, τόσο πιο εξαιρετική μπορεί να είναι», είχε δηλώσει στο Business Insider πριν από τέσσερα χρόνια.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί