«Χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό ο Χρήστου

Την επιτυχία του 2016 στο Λονδίνο επανέλαβε ο Απόστολος Χρήστου στον τελικό των 100μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 53.72, τερματίζοντας πίσω από τους Ρώσους Κλιμέντ Κολεσνίκοφ και Εβγκένι Ρίλοφ.

Ο Χρήστου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Έλληνας πρωταθλητής γύρισε πέμπτος στα 50μ. και δεν φαινόταν να μπορεί να ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι.

Οι δύο κολυμβητές, όμως, πλήρωσαν την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν το ρυθμό των Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Χρήστου να κάνει πολύ καλό τερματισμό και να παίρνει την τρίτη θέση.

Αυτό είναι το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τον Άρη Γρηγοριάδη να έχει κατακτήσει τρία και τον Χρήστου να φτάνει πλέον τα δύο.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί